rasestumine 04.10.07 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere! Olen 43.aastane ja soovin veel last saada. Ovulatsioonid mul toimuvad, kuid naistearst määras mulle toetavaks raviks Serophene ja Duphastoni. Tsükkel algas mul 04.sept.-l. Alates 08.-12.sept.-ni võtsin Serophenet. (08.-ndal ja 9.-ndal sept.-l veel veritsus)Ovulatsioon oli 19.sept.-l. 22.sept.-st kuni 02.okt.-ni võtsin Duphastoni 1tbl. päevas(3-5-ndal võtmispäeval olin ühe tbl. võtmata unustanud). 25.-ndal ja 26.-ndal sept.- olid alakõhus valuhood, mis meenutasid mensese aegset valu. Alates 28.-st sept.-st (tsükli 25 päev) hakkas natuke määrima, kuid jätkasin Duphastoni võtmist.
03.oktoobril tuli tumepruuni eritist, mida mul pole varem olnud. Täna, s.o. 04.okt.-l on veritsus.
Kas veritsuse ajal tohib Serophenet võtta?
Kas valu võis tekitada see, et üks tablett Duphastoni ununes?
Kui algab mensese eelne määrimine, mis mul enamasti alati, kas siis tuleb ikkagi Duphastoni edasi võtta, ja kas see määrimine võib ka siis olla kui olen rasestunud?
Millest võis mul tekkida tumepruun eritis, kas võtsin Duphastoni ehk liig pikalt?
Kas Serophene tarvitamise järgsel kuul ka iseeneselikult OV toimub?
Küsimusi sai palju.
TÄNUD vastuse eest ette!

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere! Teie kaebused on väga tüüpilised.Ka paljudel teistel,kes on sellist ravikuuri kasutanud,esinevad niisugused häired.Tehke siiski igaks juhuks ära rasedustest.Sageli esineb määriv vereeritus ka siis,kui patsient on rasestunud.See,et Duphastoni ühel päeval ei võtnud,ei ole nii olulise tähtsusega.Serophene tarvitamise järgsel kuul võib tõepoolest toimuda iseeneslik ovulatsioon ja veritsuse ajal võib Serophenet võtta siis,kui olete kindel,et ei ole rase.Edu soovides,Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Rasestumise võimalikkus

Mul on küsimus seoses rasestumisega. Kas naisel on võimalik rasedaks jääda vannis või duši all käies, kui enne teda on vannis või duši all käinud meesterahvas ja vanni või dušikabiini on sattunud spermatosoidid.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
rasestumine vannis või duši all pole võimalik, kui ei toimu suguühet . Teie tütre hirmudel pole küll mingit alust. Rasestumine peale mehe vannis või duši all käimist pole kuidagi võimalk. ...

Loe edasi

Rasestumine peale emakapolüübi operatsiooni.

Tere!
Olen 26 aastane. Probleem seisneb sellest,et mul avastati emakal polüüp (4X8mm)ning nädala pärast on puhastav operatsioon. Kuna pole varem rase olnud,ega samuti aborte teinud, siis minu mure ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Loomulikult on. Polüübi olemasolu võib rasestumist takistada. Soovitaks 2-3 kuud vahet pidada ja siis üritada rasestuda. Dr Kadastik

Loe edasi

rasestumine pärast aborti

Palun öelge, kui pärast aborti on tekkinud tüsistused ja rasestuda enam ei saa, kas siis pole nagu enam üldse mingit ravimise võimalust?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Kindlasti on tänapäeval võimalusi rohkem kui kunagi varem. Mida täpselt teha, sõltub tüsistusest. Dr Kadastik

Loe edasi

rasestumine

Tere,
küsimus selline: kas rasestumine on võimalik ka siis kui menstruatsiooni ei esine, olen suhteliselt alakaaluline (43kg, 160cm), nn "päevad" on mul väga ebakorrapäraselt, nüüd pole jälle juba ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kui menstruatsioonid on ebakorrapärased , siis nn. ohtlikke-ohutuid päevi arvestada ei saa. Suure tõenäosusega on toimuvad tsüklid anovulatoorsed (ovulatsiooni ei toimu.) Nii madala kaaluga on suur ...

Loe edasi

rasestumine antibiootikumikuuri ajal

Tere!
Selline küsimus ongi - kas lootele on halbu mõjusid, kui rasestusin antibiootikumikuuri ajal (Zinnat) Väga mures....
Tänud, Teele

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Ei peaks muretsema, pole tõestatud Zinnati lootele toksilist toimet.
dr. Seemen

Loe edasi

Hambad ja rasestumine

Tere
Kas augud või põletik hammastes võib olla takistuseks rasestumisel?

Ette tänades

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Mitte otseselt, kiud kõik põletikukolded on organismi normaalsele funktsioneerimisele takistuseks.
Korrastage suuõõs enne planeeritavat rasedust.

Loe edasi

tere!

Kas antibeebipillid võivad hiljem põhjustada probleeme rasestumisega?

Ette tänades.

Vastas dr Aire Sekavin

Üldjuhul antibeebipillide kasutajatel ei ole hiljem rasestumisega probleeme. Küll võib (mõnikord) esimesel paaril kuul puududa ovulatsioon, mistõttu rasestumine ei ole võimalik.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi