Papilloomviirus.tüüp 18 13.06.07 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Arst võttis pap-analüüsi,vastus dysplasia colliut pap 2-3ascus.kahtlus hgsil -le.pap viiruse tüüp 18.kolposkoopia 1+2,emakakaela rakumuutused.kui ohtlik on viiruse tüüp 18,kas ma pean naistearsti juures käima jälgimas või saab need rakud koheselt kirurgilisel teel eemaldada?Arst kes tegi kolposkoopiat kutsus mind tagasi 3kuu pärast,miks ma peaksin nii kaua ootama?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
Väga oluline on Teie vanus ja sünnitusanamnees. Kahju, et unustasite märkida.
PAP test ehk rakkude uuring emaka kaelalt ja emaka kaela kanalist näitab patoloogilist III astet ja muutunud rakke emaka kaelal. Kahtlus muutunud rakkudele ka emaka kaela kanalis.
ASCUS (Atypical Squamous Cells of Undetermined Significance) - kindlaks määramata tähendusega atüüpilised skvamoossed (lameepiteeli) rakud.
HSIL (high-grade squamous intraepithelial lesion) kõrge astme lamerakuline intraepiteliaalne lesioon.
HPV on inimese papilloomiviirus. Teil on HPV tüüp 18, mis on kõrge onkogeense riskiga.
Inimese Papilloomiviirus (HPV) on seksuaalsel teel edasileviv haigus, mille kõrge riskiga tüved võivad põhjustada emakakaela premaliigset lesiooni ja vähki.

Ravitaktika sõltub eelkõige vanusest ja ka rasedusanamneesist. Kuna mina neid ei tea, siis soovitan Teilgi lugeda Eesti Naistearstide Seltsi kodulehel olevat ravijuhendit naistearstidele:
www.ens.ee - emakakaela vähieelsete seisundite diagnoosimine, jälgimine ja ravi.
Olete ärevuses. Võiksite pöörduda teiseseks nõustamiseks naistearstide tasulistele vastuvõttudele.Selleks on vaja nii patoloogilise PAP testi kui ka HPV testi vastuste koopiad.
G.Litter
www.naistearst.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Päevade edasi lükkamine

Tere,

Mure ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Pikk menstruatsiooni tsükkel


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

uroinfektsioonid


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Emaka müoom


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Emakakaelavähi sõeluuring

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 40-aastane

Järgmised PAP sõeluurungud ...

Loe edasi

Konisatsioon


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 30-aastane


Loe edasi

II faasi puudulikkus

Tere! Probleem sai alguse aasta tagasi, kui mul tekkis tsüklihäire ja päevad jäid üks hetk tulemat. Raviks sain Gepretixi ja 2 tsükli läbimisel tundus, et asi sai korda.
Samas oli ka beebiplaan. ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, analüüside põhjal saan öelda, et tegemist tsükli II faasi puudulikkusega. (Progesterooni väärtus madal.) ja ravi Gepretixiga on igati näidustatud. Seda ravi peab tegema vähemalt 6 kuud, alla selle ...

Loe edasi

Reis rasedana Keeniasse

Tere,

Kuu aja pärast on plaan lennata Keeniasse. Reisi kahjuks ära jätta ei saa, kuid avastasin ootamatult, et olen rase. Ilmselt ca 4 nädal.
Kuna see on pigem riskipiirkond, siis olen ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Enne eksootilisse piirkonda reisides tuleb alati konsulteerida reisimeditsiini kabinetis ja teha kõik vajalikud vaktsineerimised ( Keeniasse reisides kollapalaviku, A-hepatiidi ja poliomüeliidi ...

Loe edasi

Määrimine enne pillilehe lõppu

Tere!
Olen kasutanud madala hormoonisisaldusega pille ligi aasta, kuid viimastel kuudel on alanud umbes nädal aega enne pillilehe lõppu määrimine, mis muutub iga päevaga suuremaks ning pillilehega ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Pillide üheks võimalikuks kõrvalmõjuks on vähene veritsus v. määrimine nende kasutamise ajal. Kõige sagedamini esineb ebakorrapärast veritsust pillidega alustades esimese kolme kuu jooksul, ...

Loe edasi

Opereerida või oodata?

Tere!
Oli oper.2014.a lõpus emakas koos kaela ja munajuhadega (põhjuseks müoomid ja verejooksud, tekkinud aneemia). Peale seda kõik OK, veri taastus ruttu, nüüd Hgb 150 ja raud korras. Viis kuud ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. kui teil vedelikukogum?/ tsüst? muret ei valmista, siis võib ju jälgida. MRT(väikesest vaagnast) uuring tegelikult eristab kas tsüst või on midagi muud. Kui tsüst, siis kuni 5cm suurust võib jälgida, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi