pillide efektiivsus 02.07.01 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere! Olen lugenud, et pillide efektiivsust vähendab alkohol. Mida sellega mõeldakse?

Ise kasutan Femodeni.



Tänades,

Reelika.

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Alkoholi mõõdukalt tarbides ja regulaarselt pille kasutades ei tohiks pillide tõhusus küll langeda. Küll on seos teatud ravimitega, samuti võib rasestumisvastane toime langeda kõhulahtisuse ja oksendamise korral.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Veritsus pillide võtmise ajal

Kas ka külmetusravimid võivad mõjutada pillide mõju? Nimelt oli mul külmetus (kurguvalu, väike palavik, nohu), tarbisin paki Sudafedi, seejärel Sinupred Forte tablette ja Geromyrtol Fortet. Pärast Sudafedi ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
Sudafed, Sinupret ja teised külmetushiguste korral kasutatavad retseptivabad ravimid ei nõrgesta pillide toimet. Tekkinud veritsus enne pillivaba perioodi ei ole märk sellest ,et pilli rasestumisvastane ...

Loe edasi

Küsimus

Tere!
Mure järgmine: võtsin paar päeva tagasi pillide lehelt esimese tableti (regulon) plaanijärgselt, kuid 15 minutit pärast seda oli kõht lahti. Kas on põhjust muretseda, et võin rasedaks jääda?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

tere. Kõhulahtisus regulaarselt võib mõjutada pillide toimet. Ühekordselt kõhulahtisus ja esimese tableti korral ei tähenda midagi.Dr Kadastik

Loe edasi

logest ja antibiootikumid

Tere,
Tarbisin menstruatsiooni ajal antibiootikume ja mõni aeg ka pärast seda,samas alustasin ka Logesti uut lehte. Olen küll siit lugenud,et antibiootikumid põhjustavad teatud määral pillide toime ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Antibiootikumidega ravi ajal tuleb kasutada lisakaitsevahendit, kuna pillide toime nõrgeneb, s.t. nende rasestumisvastase toime efektiivsus langeb. Ehkki rasestumise võimalus on väga väike, ...

Loe edasi

emakakaela haavand ja patentex oval

tere, sooviksin teada, kas emakakaela haavandiga (PAP II, jäin jälgimisele) võib kasutada patentex oval rasestumisvastast vahendit? olen 5 aastat kasutanud antibeebipille logest, rasestuda veel ei soovi, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Võite kasutada Patentexi või Pharmatexi, kuid peate arvestama, et nende rasestumisvastase toime efektiivsus pole nii kõrge kui pillidel.
Miks mitte kasutada kondoomi?
dr. Katrin Seemen

Loe edasi

pillid

Olen Logestit võtnud 3 aastat. Kas on tervislikel põhjustel vajalik pidada paus tablettide võtmisel? Olen 21 aastane ega ole veel sünnitanud. Kas pikaaegne järjestikune pillide tarvitamine võib häirida ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Mingit põhjust pole mõneks kuuks pillide võtmist katkestada, sest mingit "tervislikku" efekti sellega ei saavuta. Pille võib järjest võtta aastaid ja edaspidi see rasestumisele ja raseduse kulule ...

Loe edasi

rasestumisvastased vahendid

Tervist!
Olen 32 aastane abielus 1 poja ema. Õnnelikus abielus, vahekord nagu 12 aastat abielus olnud inimestel ikka- tõusude ja mõõnadega, kuid mõlemaid pooli rahuldav. Pole elus kasutanud ühtegi ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Noortele rasestumisvastaste vahendite tutvustamisel räägitakse kindlasti kõikidest võimalikest meetoditest. Noored, kes alustavad suguelu ja kellel on erinevaid partnereid, peaksid kasutama ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi