kasvaja 17.01.04 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Mul selline mure. Olen 44.a. Käisin naistearsti juures kontrollis ja avastati,et on munasarja tsüst. Tehti vereuuringud PAP 125 ja see näitas,et pahaloomulist kasvajat ei näi olevat. Nüüd käisin teise naistearsti juures ja ultrahelis. Selgus, et tsüst vist kadunud aga vedelikku palju. Tehti uus vereanalüüs, öeldi, et soole uuring. Kas on võimalik, et kui üks proov ei näita pahaloomulist kasvajat aga nüüd see teine võib näidata. Kaebusi muid ei ole kui ainult paremal pool all seljavalu.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
Munasarjade tsüstid vajavad jälgimist ja tähelepanu eriti naise vanuse tõustes. Kui on postmenopausis leitud munasarjade tsüstid, tuleks eriti hoolega uurida ja jälgida munasarjade pahaloomuliste kasvajate võimalust. Günekoloogias ongi kõige raskem avastada munasarja pahaloomulisust, sest ei saa ju võtta analüüsi munasarja koest ilma operatsioonita.
1. PAP analüüsid võetakse emakakaelalt ja emakakaela kanalist, mis näitad vaid emakakaela ja -kaela kanali protsesse.
2. Veeniverest on võimalik määrata erinevaid onkomarkereid, mis kunagi ei tõesta 100% ja ei välista 100% kasvajat. See on kaudne uuring.
Ca 125 on onkomarker munasarja vähile.
3. Onkomarkereid on palju. Nad ei ole spetsiifilised, kuid patoloogia korral on vajalik edasine uuring.
Soovitused:
-kui olete mures, on sooleuuring vajalik
-külastage arsti määratud ajal
-külastage naistearsti 1-2 korda aastas
-jälgige kaebusi
-usaldage arsti, mitmel pool käimine raiskab asjatult meie ühist maksumaksjate raha ning iga arst alustab otsast peale uuringuid
-kahjuks ei ole vaja hirmu tõttu teha raskeid opearatsioone ja kalleid invasiivseid uuringuid, arstidel on kogemused, mis juhivad nende arstikunsti
-kirjeldage arstile täpselt oma muresid, üleelamisi, hirme-siis on abi kergem anda
-onkomarkereid võite ise tasudes iga uuringu est 119.- teha ka oma hingerahu saavutamiseks (rinavähile, munasarja vähile, sooltevähile, üldine vähikahtlus jpm.)

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

CA 125 kõrgendatud tulemus ja selle võimalikud põhjused

Tere!

Küsisin juba teie käest müüomi ravimise kohta https://www.kliinik.ee/naistehaigused/id-2/noustamine?question=75021
Tänan teid vastuse eest!

Tahaks veel üks küsimus ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ca-125 tõuseb nii endometrioosi,müoomi,adenomüoosi ja munasarjatsüstide või kasvajate korral.Lühidalt ,haigusseisundite korral kui östrogeenide sisaldus on tõusnud. Teades Teie anamneesi ja seda,et ...

Loe edasi

Rinnavähk imetamise ajal


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Kas võtta SOS-pilli?


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Fibroadenoom ja peanaha mesoteraapia


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Antibeebipillide (Yasminelle) kasutamise lõpetamise mõju organismile

Tere

Mu küsimus puudutab antibeebipillide mõju organismile.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Mükoplasma bakter


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 41-aastane.

http://www.eusti.ee/wp-content/uploads/2016/11/Ravijuhis_2015.pdf
Loe edasi

Müoom ja hüpotüreoos

Tere!

Olen 51aastane naine.
Mul on juba paar aastat diagnoos müoom.
Sain niisugused ultraheli ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Valu paremas pool kubemes ja puusa piirkonnas.


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Hormonaalne tasakaal pärast sünnitust

Tere!

Sünnitasin 25.09.2016.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

SOS pill


Paar tundi hiljem oli uus vahekord, ja kuna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi