sünnimärgi lõikamine 19.01.04 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Tere.

Mõned aastad tagasi käisin sünnimärgiga onkoloogi juures ja mul lõigati see ära. Kuna ka teine sünnmärk oli juba tookord kahtlane, soovitas ta mul aasta-paari pärast sellega tagasi tulla. Nüüd siis käisin sama arsti juures vastuvõtul, kuna sünnimärgile on kummaline "kiht" peale tulnud, tugevalt sügeleb. Kuid minu tõsiseks ehmatuseks käitus dr. minuga väga kummaliselt, süüdistades mind, et kes selle välja mõtles, et ma sellise asjaga onkoloogi juurde tulema pean ja ütles, et mingu ma nahaarsti juurde, kes lõikab selle 50 krooni eest ära. Sünnimärgile viskas ainult eemalt pilgu peale.

Küsimus nüüd selline - mida ma tegema pean? Kas siis tõesti minema jälle perearsti juurde saatekirja manguma, et naha arsti jutule pääseda? Kas sellist asja ei peaks onkoloogias tegema, eriti arvestades, et onkoloog ise käskis paar aastat tagasi probleemiga samasse kohta tagasi pöörduda? Kas onkoloogid enam ei lõika sünnimärke?

Suurelt tänades,
Mare

Arst vastas:

dr Sirje Liiv

Dermatoveneroloog

Nahaarst dr. Sirje Liiv erapraksis

Jääb mulje, et nimetatud sünnimärk on ehk hoopiski keratoom e. vanaduskäsn?
Teie lohutuseks võin öelda, et nahaarstile minekuks te saatekirja ei vaja.
Onkoloogid eemaldavad tõepoolest vaid pahaloomulisi kasvajaid.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

Sünnimärk

Tere!
Mul on näo peal pisike nahast kõrgem sünnimärk. Viimase poole aasta jooksul on kaks korda selle sünnimärgi alla tekkinud minu hinnangul kõige tavalisem mädapunn. Kas see võib olla mingil määral ...

Kristi Abram

Vastas dr Kristi Abram

Tere!

Mõnikord võib sünnimärgi sees olla rasunäärmeid ja nii võib tekkida vistrik ka sünnimärgi sisse. Enamikul juhtudel see ei ole seotud ohtliku protsessiga, kuid kindluse mõttes soovitan ...

Loe edasi

Soolatüügaste lõikamine

Kas võib ise puhta noaga või kääridega ära lõigata soolatüügast? Mul on mõned käe peal. Ühe juba lõikasin paar päeva tagasi. Väike auk jäi järgi ja kärn tuli peale. Verd tuli vähe.

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Ei soovitaks. Kuigi keelata ju ei saa!

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi