Prostatiit. 27.12.21 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere!

Olen hetkel nõutu ja mõtlesin, et küsin ka teie arvamust.Olen saanud 2 korda antibiootikumi kuuri Trimetoprim vms 20 päeva ja tselekoksiib (põletiku vastane ravim) kuuaega, ravimid kirjutas välja mulle Meestearst Tallinna meestekliinikust Dr Silver Siiak.Viimane ravikuur lõppes nüüd just äsja paar päeva tagasi, aga sümptomid ikka jätkuvad… Nimelt siis valulik urineerimine selline tunne nagu oleks midagi ees ja valulik seemnepurse, pidev põletav tunne sugutis sees ja vahel valuhood eesnäärmes.Olen saanud kunagi diagnoosiks krooniline eesnäärme põletik.Dr Siiak tegi ka ultraheli ja ütles, et mul oleks nagu mingisugune tükk mis takistab sperma väljumust normaalselt, et sellest ka sperma värvus kollakas eesnäärme ees, on see ohtlik? Mida peaksin ette võtma…? Lähen nüüd veel
korduv analüüse tegema ja eks räägin ka arstiga.Lisaks veel, et vahel on sümptomid väga intensiivsed ja vahel mitte, teinekord pole nädal
kaks hullu midagi ja siis sümptomid jälle süvenevad, ei oska enam midagi arvata ja segab juba elu kvaliteeti, tundub, et ka üksi ravim ei ole siiani aidanud.Mida teha edasi?

Parimat soovides.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kahjuks ilma uuringute andmeteta siin asjalikku nõu anda pole võimalik.
Prostatiit on üsna keeruline haigus ravida.
Kui peamine mure on valu ja ebamugavus, siis võib kahtlustada, et prostatiidi kõrval on juhtival kohal hoopis vaagna valusündroom, mis vajab eraldi käsitlust.
Usaldage oma arsti!
Kui soovite teist arvamust, tuleks vastuvõtule tulla. Meestekliinikus on võimalikud ka zoom ja telefonivisiidid.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Prostatiit

Tere!

Umbes kaks kuud tagasi diagnoositi mul prostatiit. Arst kirjutas välja doxycycline'i ja tamsulosin lannacheri. Ravi saab kohe läbi, kuid sümptomid on osaliselt püsinud. Kas sellest ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnäärmepõletikku on vähemalt nelja täiesti erinevat vormi. Eduka ravi aluseks on eelkõige täpne diagnostika. Kui me teame, mis vormi haigusega tegemist on, on suurem tõenäosus leida ka toimiv ravi. Selleks ...

Loe edasi

Kas tegemist on suguhaigusega?

Tekkinud on eesnaha alla punased laigud.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnaha põletik ei ole alati mitte suguhaigus, küll aga enamasti sugulisel teel leviv haigus. Paljudel juhtudel on põhjused seotud partneri tupe keskkonna muutustega. Kui tekib/muutub sõltumata seksuaalelust, ...

Loe edasi

Prostatiit -potents

Kas on mingeidki kogemusi vene /saksa teadlaste poolt leiutatud elektrostimulaatori "erektron" kasutamisest prostatiidi -, potentsi ravimiseks? Või on see järjekordne raha väljapetmise trikk, mida teie ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Prostatiit on väga lai ja enamasti ka arstisüsteemis kehvasti käsitletav teema. Enne kui minna sedalaadi aparaatideni tuleks alustada korrektsest diagnoosist - kas ikka on prostatiit, kui on siis mis vorm, ...

Loe edasi

Prostatiit

Tere.
Olen 42aastane mees. Mul on prostatiit ja olen võtnud antibiootikume. Oleme proovinud last saada ilma tulemusteta ja plaanime teha nüüd esimest korda IVF-i märtsis. Tegin ka septembris sperma ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Mina põletikuga IVFi ei teeks. Raseduse tekke võimalus on väiksem ja ka raseduse varase katkemise risk tõesti oluliselt kõrgem. Põletik on ju võimalik välja ravida...

Loe edasi

Prostatiit

Selline küsimus, et kui on diagnoositud krooniline (äge) prostatiit kas siis see vabastab sõjaväest? Sest, et füüsiline külg pidevate valudega ei ole eriti tugev külg enam.

Ette tänades

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Küsige selle kohta komisjoni arstidelt. Meestearst saab tehtud uuringute alusel anda vaid tõendi, et vastavat haigust põete. Sõjaväest vabastamisega me ei tegele.
Edu
Margus Punab

Loe edasi

prostatiit

Tervist!
Kui ma olen haigekassas kindlustatud, kas ma pean siis maksma
analüüsi tegemise eest 200.- (nimelt analüüs prostatiidile)

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Jah, kui te soovite sperma anlüüsile põletiku lisauuringuid.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

prostatiit

Tere!
Diagnoositi prostatiit,mis väga raskelt allub ravile.Milliste käepäraste ravimitega käsimüügis ja loodusravimitega oleks võimalik kaasa aidata paranemisele?Kaua see umbes aega võib võtta ning ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Prostatiidi raviskeem sõltud sellest, millise haiguse vormiga on tegemist. Kui on leitud põletikuline vorm, siis peab seda kuni põletikureaktsiooni taandumiseni ravima antibiootikumidega. Peale põletikuravi ...

Loe edasi

kuidas edasi (prostaiit - teie patsient)

Tere

Oli mul prostatiit - määrasite antib.kuuri - mis erilisi tulemusi ei andnud - suve II poolele saatsite mind Saaremaale (ei hakka avlikustama,kelle juures - äkki see on Teie ametisaladus) ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui Sassi juurde saatsin, siis järelikult oli teil väga raskesti alluv põletikuline prostatiit. Hää, et siiski et positiivne dünaamika on tekkinud. Praegu peaks igaks juhuks tegema uue testi. Sellega saame ...

Loe edasi

eesnaha põletik

Mis on eesnaha põletiku tekke põhjused?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

1) partneri sugutrakti põletikud
2) mittepiisav hügieen (pesemine harvem kui kord päevas)
3) liigne pesemine (tugev seep enam kui kaks korda päevas)
4) prostatiit
5) anaalseks ...

Loe edasi

veri seemnevedelikus

Millest võib tulla, et aeg ajalt on seemnevedelik roosakas, justkui oleks selles veri?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Korduvalt vastatud küsimus. Peamine põhjus on käigusolev alaägedalt kulgev sugutrakti põletik (prostatiit) või selle haiguse hiljutine läbipõdemine. Vanematel meestel tuleb alati välistada kasvajate võimalus. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: