Kas tegemist on suguhaigusega? 13.05.20 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere!

Probleem hakkas praktiliselt kohe peale partneriga vahekorras olemist. (07.05.2020) Urineerimine on valulik, kuigi kadus ära paari päeva jooksul. (Ca 2-päeva). Olin partneriga vahekorras uuesti 10.05 ja siis tekkisid peenisele kaks punetavat "konnasilma", millest ühel täna tuli nahk pealt ja jäi auguke. Punnid on nii valulikud kui sügelevad. Samuti tekkis tagasi urineerimisel valu. Peenisepea ka sügeleb veidi. Valulikud on ka munajuhad? Peenisest pisut üleval paremal/vasakul. Lisaks tekkis kätele pöidla ja nimetissõrme vahele punaste täppidega sügelev lööve.

Milles võib asi olla? Kas peaks pööduma teste tegema või tegu näiteks partneri tupepõletiku vms? Kui mul puudib haigekassa, kuidas võimalik vastuvõtule saada ja palju testid maksma võivad minna? Kas kuidagi lisatasu eest võimalik kiiremini kontrolli saada?

Parimat

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Sellise probleemi (ajalugu+kaebused) puhul soovitaks tõesti alustada kohe suguhaiguste uuringutest. Välistada tuleks klassikalised kusiti põletikku põhjustavad suguhaigused ning hinnata kusest ka mikroobide hulka ja põletikureaktsiooni. Seda saate kõige kergemini teha TÜK meestekliiniku Tallinna, Pärnu või Tartu osakonnas. Tuleb viia hommikune esmane uriin. NB! esimesed kusetilgad peavad sisse saama. Selle järel arsti vastuvõtt. Uuringute hind on kas 95 või 100 EUri.
Peenise peal tekkinud haavand kipub rääkima herpese kasuks. Herpese testi pole mõtet esimese hooga võtta, sest seda tasub teha just uue ägenemise algfaasi.

Kokkuvõtvalt tundub, et olete saanud päris keerulise kompleksi mitmeid sugulisel teel edasiantavaid probleeme. Täpsemalt saab kõneleda peale uuringuid ja läbivaatust.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

eesnaha kitsenemus

Tere,
Eesnahk on mõnes kohas sugutipeaga kokku kasvanud, samuti on eesnahk liiga kitsas. Olete soovitanud venitust ja kreemiravi. Mis kreemiga on tegemist ja kas see on ka vabamüügis?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ravi otsustamisel peaks alustama siiski läbivaatusest ja seisundi dokumenteerimisest. Paljudel juhtudel on tõesti abi hormoonkreemidest ja venitusest. Siiski on tegemist tugevatoimeliste ravimitega ja ...

Loe edasi

helepunane laik peenisel.

Kas te oskate öelda , millega võib tegu olla? Lisasin ka pildi.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegemist on väheaktiivse nahahaigusega. Pöörduge meestearsti või nahahaiguste arsti vastuvõtule.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: