Eesnäärme põletik? 26.06.19 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere


Käisin paar kuud tagasi Tartu Ülikooli Kliinikumis, Tallinnas noormeeste nõustamise kabinetis. Mure selles, et peenis kipitab, urineerimine on valulik, munandid on valulikud aeg-ajalt ning jalgevahelt on nn põletustunne, Seal välistati sugushaigused ja suunati androloogi juurde vastuvõtule, kuna minu elukaaslane on rase ning talle on tehtud kindlasti kõik vajalikud uuringud. Seejärel tegin eesnäärme sekreedi ning spermauuringu. Tulemused olid korras ja pidin väga viljakas mees olema( arst kelle juures käisin, ei olnud Teie).
Siis ma mõtlesin, et äkki siis tõesti olen terve mees ja kõik läheb üle. Androloogile ütlesin ainult, et mul munandid valutavad, kui küsis, et miks ma vastuvõtule läksin. Umbes kuu aega hiljem ei läinud enesetunne ikka veel paremaks. Käisin, siis teises kliinikus, MedTIM-is, kus mulle tehti suguhaiguste uuring ja leitis ureaplasma parvum(elukaaslasele ei oldud tehtud seda proovi). Katsuti ka eesnääret, mis oli valulik. Seksielu ei ole meil väga tihe hetkel, kuna raseduse lõpuni on jäänud ~ˇ1 kuu(oleme pärast minu vaevuste tekkimist kondoomi kasutanud), Kirjutati 6-päevane ravikuur(Sumamed 500mg) ja ravist on möödunud juba nädal, kuid enesetunne ei ole läinud paremaks. Arst arvas, et Parvum võibki olla põhjus, miks mul sellised vaevused on. Võib-olla ravi ei olnud piisav? Kas nädal juba ei peaks piisav aeg olema, et enesetunne paremaks läheks?
Kas tõesti võib Ureaplasma Parvum selliste kaebustega olla(kaebused oleksid nagu eesnäärmepõletikuga sarnased)? Oskate ehk soovitada, et mida edasi teha? Olen ka tähele pannud, et pärast alkoholi tarvitamist on paar järgnevat päeva ka vaevused suuremad.
Võin ka vajadusel uuesti Kliinikumisse tulla vastuvõtule.

Lisainfoks, et mulle diagnoositi 2014a eesnäärme põletik, bakterite näit oli suur. Millele järgnes mitmekuine ravi ja enesetunne läks oluliselt paremaks.



Lugupidamisega

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Ilma täpseid uuringutulemusi teadmata on siin raske miskit asjalikku nõu anda. Kuna vaevused on olemas, siis on selge, et probleem on lahendamata. Ühte võin öelda, et ureplasma parvum pole nede vaevuste põhjustaja. Seepärast selle mikroobi suhtes me mehi ei uurigi. Seega soovitan uuesti vastuvõtuyle tulla - loo peaks üle vaatama ja vajadusel lisauuringud tegema. Sellised kaebused on enamasti kenasti lahendatavad!

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Põis ei tühjene täielikult

Olen viimasel ajal märganud, et pärast urineerimist (vahest) tulevad "tilgad" püksi.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Soovitan siis oma eesnäärme seisund korrektselt üle kontrollida. Minimaalselt vajalikud on ultraheliuuring ja eesnäärme sekreedi analüüs põletiku välistamiseks.

Loe edasi

eesnäärme põletik

Tere.Käisin sperma proovi andmas ja siis avastati et on eesnäärme põletik.Kirjutati rohi nimega Indometatsiin.Apteegist öeldi et see on liigese rohi.Kas on see ikka õige rohi või oli see mingi eksitus?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Indometatsiinil on nii põletikuvastane kui ka valuvastane toime. Kasutame seda juhtudel, kui leiame madala aktiivsusega eesnäärme põletiku. Usaldage rohkem oma arsti.
Edu
Margus Punab

Loe edasi

Iiveldus eesnäärme põletikuga???

Tervist
Küsimus selline, kas eesnäärme põletiku sümptomina võib esineda ka iiveldus?
Paremat

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ei usu.
MP

Loe edasi

Eesnäärme põletiku ravi

Tere Dr. Punab

kas eesnäärme põletikku on võimalik välja ravida lihtsalt soojemasse kliimasse minnes mõneks ajaks?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Välja ravida vaevalt, aga leevendada ja uusi ägenemisi ennetada saab sedaviisi küll.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

Eesnäärme põletik?

Olen 27 aastane mees. Käisin selle aasta kevadel Teie vastuvõtul ja mul diagnoositi eesnäärme põletik. Sain ravi ja olukord läks märksa paremaks. Suvisel järelkontrollil põletikku enam ei olnud. Viimasel ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnäärme põletiku uus ägenemine on võimalik. Soovitan kindlasti teha kordusanalüüsid ja tulla vastuvõtule. Seni võite haiguse kontrolli all hoidmiseks kasutada ibuprofeeni tablette 0,2 g kaks korda päevas ...

Loe edasi

HERPES JA EESNÄÄRME PÕLETIK

Lp. Dr. M. Punab!
Dermoveneroologi läbivaatamise tulemusel leiti mu mehel (25a) genitaalherpesi, mille retsediivid ilmnesid tal 1,5 aasta jooksul peaaegu iga kuu, ja eesnäärme põletiku. Hetkel mees ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Herpes ei tohiks eesnäärme põletikku põhjustada. Massaaz on vaid üks osa eesnäärme põletiku ravikompleksis.
Kõik algab siiski täpsest diagnoosist. Uuringute optimaalse skeemi leiate portaalist sektsioonis ...

Loe edasi

eesnäärme põletik

Kas eesnäärme põletiku korral on alkohol (igasugune ja igas koguses) täielikult keelatud?
Aitäh!

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Inimene individuaalne. Prostatiidi puhul peate ise selgeks saama, mis teie haigust ägestab ja sellest siis loobuma. Eelkõige peaks siiski tegelema haiguse enda raviga.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

eesnäärme põletik?

Mõni päev ajab väga tihti pissile, isegi siis, kui palju ei joo, ja pärast urineerimist tuleb tavalisest rohkem n.ö. tilku järele. Samas mõni päev on kõik täiesti korras. Käisin perearsti juures ja uriiniproov ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Uriini analüüs eesnäärme põletikku ei näita. Eesnäärme põletikku saab diagnoosida sperma analüüsi või eesnäärme massaazi järgse sekreedi analüüsil. Eesnäärme tee või ka palju reklaamitud Prostamoli koht ...

Loe edasi

Analüüs

Kas uriini, vere ja roojaprooviga on võimalik kindlaks teha eesnäärmepõletikku?

Kas tomograafia näitab eesnäärmepõletikku? Kas sonograaf näitab eesnäärme põletikku?

Ette tänades ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vere ja rooja prooviga eesnäärme põletiku kohta infot ei saa. Uriini anlüüs on veidi parem, kuid annab infot vaid väga ägedate ja kõrvalt ka põit haaravate põletike puhul. Ei tomograafia ega ka sonograafia ...

Loe edasi

eesnääre

Tere,



Olen 21-aastane ning leian oma tervise praegu korras olevat ning tahan, et see ka tulevikus nii oleks. Millest on aru saada, et on probleeme eesnäärmega, milles need probleemid ...

Vastas dr Aivar Tilk

KUI EI OLE TERVISEGA PROBLEEME, ON SUUREPäRANE. EESNääRE ON PõIE KAELA üMBRITSEV VäIKE LISASUGUNääRE, MILLE üLESANDEKS ON TOOTA EESNääRME MAHLA, MIS ON OMAKORDA "KüTUSEKS" spermatosoididele. Nooremate ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi