Mügarikud peenise nahal 10.07.16 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere.
Nädal tagasi avastasin peenise nahalt mügarikud.
Mügarikud ei kipita ega valuta.
Suguaktis pole 7kuud olnud,seega võib sugulisel teel nakkuse välistada.
Varem pole sellega probleeme olnud.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Tegu on papiloomiviirusest (HPV) põhjustatud kondüloomidega. Tegu (põhiosas) sugulisel teel leviva haigusega. Viirus võib aktiviseeruda alles kuid-aastaid pärast nakatumist. Tulge vastuvõtule.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Peenise nahal, munanditel "punnid"

Tere. Peenise nahal ja ka munandite piirkonnas on märgata selliseid imetillukesi punnikesi, sellisel viisil nagu pildil rohkem just siis kui nahk pingul. Kas tegemist võib olla mingit tüüpi HPV viirusega ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Täiesti tavaline peenise ja munadikoti nahk. Mingit haigust siin kartma ei pea!

Loe edasi

Peenise nahal mikrohaavandid

Ühel päeval tekkisid peenisenahale mikrohaavandid. Vist isegi veidi veritsesid. Olen arvanud , et olukord laheneb iseenesest, kuid juba 1,5-2 kuud pole olukord muutunud. Peenisenaha all on ilmselt ka verevalum, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kirjelduse alusel kahtlustan, et tegu on juba vana ja krooniliseks muutunud sklerootilise eesnahapõletikuga. Seda iseloomustab naha elastsuse vähenemine, valkjamaks muutumine, kergesti tekkivad verevalumid ...

Loe edasi

Korduvad kondüloomid

Tere!

Minul tuvastati 2012 aastal kubemepiirkonnas kondüloomid, milledest wartec lahusega kenasti lahti sai. Pärast pikaaegse suhte lõppu alustasin suhet uue inimesega, kus mõlemad testisime ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Esmalt testimisest. Täna meil kasutatav HPV test tuvastab vaid kõrgema vähiriskiga viirustüvesid. Enamik kondüloome põhjustavaid viirustüüpe selle testiga tuvastada polegi võimalik.

Peenis ...

Loe edasi

Peenise nahal lõhed

Tere kaebus tekkis peale seda kui sai elukaaslasega proovitud kaitsmata vahekorra anaalseksi näol. Järgmisel päeval oli peenise pea paistes, paistetus kadus ära 2 päevaga siis aga tuntsin peenise pea piirkonnas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Peamine - anaalne seks peaks toimuma alati kaitsevahendiga. Soole mikrofloora on täiesti erinev tupe mikrofloorast ja kui lisanduvad ka mikrotraumad (ja sageli lisanduvad), on tõsine põletik kerge tekkima. ...

Loe edasi

Peenise naha kahjustus

Kirjutan oma mehe nimel. Mul on olnud juba aastaid (vahelduva intensiivistumisega) probleeme tupeseenega. Mehega oleme koos olnud 8 a. Mehe peenise nahal on u 1-2 cm kaugusel sugutipeast kitsenenud koht, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegu on tüüpilise eesnaha kroonilisest põletikust tingitud kitsenemisega. On tõesti kenasti ravitav. Kahjuks ilma inimest nägemata pole võimalik retseptiravimeid välja kirjutada.
Inimesed on ikka ...

Loe edasi

Mügarikud munanditel

Tere.

Mul on mingid mügarikud munanditel, millega võiks tegemist olla? Ei valuta ja värvuselt ei erine ning mingeid vaegusi ei ole, lihtsalt visuaalselt häirivad. Kas võib tegu olla papiloomviirusega ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui need on seal olnud kogu elu, siis ei tasu asjast tühja probleemi tekitada. Papillomiviirust täielikult välistada ei saa. Praegu soovitan kord kuus jälgida. Kui kasvavad suuremaks, siis tulge vastuvõtule. ...

Loe edasi

Mügarikud sugutil

Tere.

Suguti peale ja selle kohale (2-3cm peenisest üleval kõhu peal) on tekkinud mingisugused mügarikud. Kusagil pool aastat tagasi või rohkem hakkasid vaikselt arenema. Siis olid nad väga ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Suure tõenäosusega on tegemist papilloomiviirusest tingitud kondüloomidega. Tegemist enamasti sugulisel teel leviva viirusega. Ravimid on täeiesti olemas, kuid selleks peab arsti juurde tulema.

Loe edasi

Tumedam laik peenise pea all ja nahal

Tere, Millest võib olla tingitud selline tumedam laik peenise pea all. Olnud on juba mitmeid aastaid. Kas tegemist lihtsalt mingi iseärasusega?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Arvan, et tegemist on naha pigmentatsiooni eripäraga. Enamasti selline eripära ajas palju ei muutu. Kui ikka selgelt suureneb, siis tasuks veelkord näitama tulla. Kontroll on vajalik ka siis, kui naha ...

Loe edasi

Kühm peenisel.

Tere, olen 19 aastane noormees ja 2 nädalat tagasi avastasin peenise küljel väikse kühmu. See on nagu naha all, kui nahk peeniselt eemale tõmmata siis kühm läheb nahaga koos eemale (eemaldub nagu peenisest) ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilmselt on siis tegemist nahaluse vesitsüstiga. Tegemist on suhteliselt sagedase normaalse / mittehaigusliku iseärasusega peenise nahal. Näppida seda ei tasu. Võib ise taanduda. Kui ikka häirib, siis tasub ...

Loe edasi

ei saa aru

Mul on olnud juba 7 aastat peenise alumisel poolel valged täpid(1,5mm) kuigi ma ise olen 15. Ma ei saa aru kas need täpid tähendavad seda ,et mul on suguhaigus või ei ole.Kui on siis mida ma peaks tegema?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegemist ei ole kindlasti suguhaigusega vaid peenise naha eripäraga. Ilmselt kirjeldate nahanääpsusid, mis võivad seal olla veidi enam väljendunud kui mujal nahal. Põdemiseks ei ole põhjust!
Edu, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: