Põletik spermas! 14.11.12 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere! Alustan täitsa algusest:
2012 jaanuar diagnoositi klamüüdia dr Punabi juures Tartus, tuli ka eritist sugutist. See sai välja ravitud, kuid mõni kuu hiljem hakkas kergelt autosõidu ajal vasakul all ja vasakus munas vahest kerge tuikamine, mitte igapäevaselt. Käisin spermaanalüüsi tegemas Tartus Elite kliinikus dr Oti juures. Sealt leiti põletik ja spermatosoidide hulk oli 80 miljonit ja kogus 2.0 ml. Sain antibiotsi ravi ning uued analüüsid näitasid hulgaks 127 miljonit ning kogus 2,2 ml. Ütles ka, et põletik on piirides. Nüüd on sellest möödunud palju aega, minu tervis on halvenenud kõvasti, mul valutavad liigesed vahel, jalalihased on nõrgad, kõhuvalud, seljavalud, silmade kipitus, üleüldine stress, masendus, depressioon sellest muretsemisest, et mis minuga toimub. Kõik muu elu on väga heas korras. Ma ei ole saanud enam trenni teha, suitsetamise lõpetasin veebruaris, alkoholi ei tarbi paar kuud, kuid tervis üha halveneb. Vereproovid on korras, UH kõhust oli korras, uriiniproov on üldiselt olnud korras, põletikunäitajat ei oska öelda, oli minimaalne minu teada viimane kord. Vahepeal oli ka helicobakter, mis sai välja ravitud.
Nüüd sirvisin uuesti spermaanallüüse( esimene 24.05.12 , teine 26.07.12) ja vaatasin netist mida miski tähendab. Kas saan õigesti aru, et kui neutrofiile on rohkem kui 0,2 milj/ml, siis on PÕLETIK??? Minu näitaja esimene kord oli 1,3 milj/ml ja peale ravi 0,8milj. TZI1 esimene kord 1,3 ja peale ravi 1,4. mõnedki näitajad veel halvenesid. Küsimus:
Kas arst jättis minu põletiku ravimata ja see on nüüd süvenenud ja põhjustab probleeme minu tervisele? Gastroenteroloog ütles, et kuseteede/suguteede infektsioon võib käivitada reaktiivse artriidi.
Homme tehakse mulle kolonoskoopia, ehk sooltes midagi, kas peaksin hoopis minema kiiresti uuele spermaanalüüsile???
Tänan väga suunava ja hea nõu eest!

Mures!!

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Sugutrakti põletiku diagnostika keskpunktiks on eesnäärme sekreedi analüüs. Sperma on abivahend. Antud juhul on oluline tõdeda, et põletikuga tuleb süstemaatiliselt ja järjepidevalt tegeleda. Selline tegevus, et vahel teen midagi ja vahel mitte kahjuks head lõpptulemust ei anna. Eesnäärmepõletiku ravi võib tõesti kesta kuni 6 kuud. Kas klamüüdia ja teiste suguhaiguste uuringuid on peale eelmist talve veel tehtud - ravitulemust kontrollitud?

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Valu vasakus munandikotis

Umbes kuu aega tagasi läks vasak munandikott valusaks, tekkis selline suruv valu. Valu on praeguseks taandunud kuid aeg-ajalt on ikka selline ebamugavustunne ja õrn valu sees. Munand ise valus ei ole vaid ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Munandivalu kaks tüüpilisemat põhjust on eesnäärmepõletik (tõstab rõhku seemnejuhade süsteemis) ja kubemesse ulatuva närvijuure ärritus. Kui kordub või jääb häirima, siis soovitan uuringutele tulla.

Loe edasi

Munandi peal väike muna

Tere!
Tekkinud munandi peale hernetera suurune kõva tükk. Käisin ka meestearstil ette näitamas. Öeldi, et soolad? on tekkinud sinna ja et otsest ravi sellele ei ole ning see võibki sellisena sinna ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui on munandist väljaspool, siis suure tõenäosusega ei ole pahaloomune haigus. Ilma nägemata siiski tarka nõu anda raske. Kõige sagedamini on põhjuseks munandimanuse tsüstid. Aga võib olla ka terve rida ...

Loe edasi

Meestüüpi kiilaspäisus naistel

Tere!
lugesin (https://tervis.postimees.ee/2717750/kiilaspaisusega-ei-pea-ilmtingimata-leppima), et tegelete muuhulgas "meestüüpi kiilaspäisusega", mis esineb ka naistel. Olen mitu aastat märganud, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahjuks naiste vastava probleemiga mul kogemus puudub. Enamik meeste kiilaspäisusest on selgelt seotud teatud meessuguhormooni suhteliselt kõrge tasemega, mis on kanasti ravimitega korrigeeritav. Naistel ...

Loe edasi

Suguhaigused

Tere!

Olen naine kellel diagnoositi 09.08.2017 järgnevad suguhaigused:
* Mükoplasma genitalium
* Gonorröa
* Kandidaas (seenhaigus)

Minu elukaaslane käis teie ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Meie võrdlusuuringu alusel on esmaskuse analüüs suguhaiguste ja kindlasti just gonorröa suhtes oluliselt täpsem, kui varem kasutatud pulgaga testi võtmise meetod.
Meditsiinis pole üksi test 100 % ...

Loe edasi

Küsimused klamüüdia kohta

Tere!

Mul oleks mõned küsimused seoses klamüüdiaga:
1) Saan aru, et klamüüdial on peiteperiood tavaliselt 1-3 nädalat. Kas peiteperiood siinkohal tähendab, et haigus on kehas igalpool ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pudru ja kapsad.
1) Tänaste testidega peaks analüüs üsna turvaliselt täpne olema hiljemalt kolmandaks päevaks, ehk varemgi. 30% haigusjuhtudest ei anna üldse vaevuseid.
2) Täna eelistan azitromütsiini, ...

Loe edasi

Punetus/villid peenisel

Tere! Selline mure, umbes 4-5 päeva tagasi läks peenise ots valilikuks, peenise peale olid tulnud punased täpikesed/villid/ohatised (punetus). Urineerimine valulik ei ole, valus on vaid siis, kui eesnahka ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegemist on ägeda peenise pea põletikuga. Üks võimalik sellise leiu tekitaja on herpesviirus (enamasti HSV 2). Aga võib tegu olla ka mikroobse põletikuga. Kui tänaseks veel püsib, siis tasuks kindlasti ...

Loe edasi

Rebestasin eesnaha kida katki

Tere, poolteist nädalat tagasi vahekorras olles suutsin eesnaha ja peenisepea vahelise kida täitsa katki tõmmata, peaaegu sinnamaani, kust kida algab, ent tundub, et mitte täitsa lõpuni. Eesnahk tuleb ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kida rebend on suhteliselt sage probleem. Soovitan paar nädalat seksuaalelus pausi pidada. Taasalustamisel kasutada paar nädalat preservatiivi. Kui ka siis veel miskeid probleem esineb, siis tasuks vastuvõtule ...

Loe edasi

Täpid peenisel

Tere,

Nimelt kusagil aasta tagasi lõi välja selline asi, et peale vahekorda tekivad peenisele sellised väikesed täpid nagu pildil on. Ja üldiselt tekib ka valget ollust( mida smegmaks kutsutakse) ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

90% balaniidi juhtudest on seotud partneri tupekeskkonna muutustega. Hormoonspiraal muudab olulisel määral naise hormonaalset keskkonda ja see omakorda mikrofloorat. Seega on teie probleemi lahendus üsna ...

Loe edasi

varajane seemnepurse

Tere oleks soov parandada enda seksuaal elu aga kuna pidu saab läbi minuti jooksul siis phm seda elu ei ole, olen käinud meestekliinikus ja sealt abi ei saanud ehk oskate soovitada välismaal mingisuguseid ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Nii lohakalt ma küsimust esitada ei soovita. Mida tähendab, et te ei näe ravimis endale lahendust. Kas ravim ei töötanud? Teie ei taha ravimit võtta või midagi kolmandat? Internetist leiate kindlasti kümneid ...

Loe edasi

Klamüüdia avaldumine

Tere! Olen olnud püsisuhtes enda elukaaslasega üle kuue aasta. Umbes 3 nädalat tagasi tundsin, et mul on midagi viga.Ta on rääkinud mulle, et tal on olnud korra elus probleem tupeseenega ja kui uurima ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Esiteks - sugulisel teel levivad haigused levivad sugulisel teel.
Kui raviga kaebused taandusid, siis on minimaalne ka analüüsiga seotud vigade võimalus.
Erandjuhtudel võib klamüüdia sugutraktis ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: