Peenisepea tundlikkus vähenenud 02.10.07 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere

Olen 26 aastane. Ca 10 aastat tagasi eemaldati mul kirurgiliselt eesnahk.
Nüüdseks on peenisepea tundlikkus niipalju vähenenud, et enam ei ole seks nii nauditav kui varem.
Kas on olemas mingeid salve või rohtusid, mis taastaksid peenisepea tundlikkuse?
Kui on olemas, siis kas neid saab ilma retseptita või peab meestearst või perearst neid välja kirjutama?
Või on äkki mingi muu moodus peenisepea tundlikkuse taastamiseks?

ette tänades,
k

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Ei usu, et operatsiooni mõju algaks alles 10 aastat peale eesnaha eemaldamist. Vastav operatsioon vähendab tõesti oluliselt tundenärvilõpmeterikka eesnaha pinda, kuid tundlikkuse langus, kui üldse, peaks tekkima koheselt peale operatsiooni.
Seksi naudingulisusel on väga palju erinevaid mõjureid nii füüsilisi ja veelgi enam psühooloogilisi. Soovitan konsulteerida Meestekliinikus dr. Olev Poolametsaga. Lihtsalt probleemi likvideerivaid salve ei tasu otsida ei apteegist ega internetist.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Eesnaha kinnijäämine

Alustasin hiljuti suguelu ja avastasin et eesnahk peab üle peenisepea käima vajadusel, ennem ma seda ei teadnud. Paar kuud on möödunud, alguses ei tahtnud eesnahk üle peenisepea maha tulla. Praeguseks ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilma konkreetset haigusnähtu nägemata siin kahjuks nõu anda ei ole võimalik. Iga haigusjuht on unikaalne ja hinnangu eri vahelesegamiste prognoosi osas saaksin anda vaid peale läbivaatust.

Loe edasi

Peenisepea väga tundlik

Tere,

Olen lugenud väga palju Teie vastuseid siin lehel ja pole leidnud sama probleemiga vastust. Mu probleem ei tulene ka kohe kindlasti psühholoogilise poole pealt.

Mul on peenisepea ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Peenise pea kõrge tundlikkus on probleemiks paljudel noorukieas meestel, eriti kui eesnahk pole varem vabalt üle peenise pea liikunud, näiteks ümberlõikuse järel. Sellise probleemi lahendamiseks oleks ...

Loe edasi

Peenisepea peal kahtlased asjad.

Peenisepea peale ja eesnaha alla on tekkinud sellised kahtlased asjad nagu pildil näha. Ei valuta ja ei sügele.
Partneril on krooniline emakakaela põletik.

Mis need võiks olla ja millest ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegu on suure tõenäosusega enamasti sugulisel teel levivast papiloomiviirusest (HPV) põhjustatud kondüloomiga. Ravi kenasti olemas.

Loe edasi

HPV viirus, peenisepea vähene tundlikkus

Tahaksin uurida kas mehed, kes harrastavad seksi meestega, peaksid tegema HPV testi või teisi uuringuid, et ennetada rektaalse vähi või teisi rekataalhaigusi tekkimist?
Samuti küsiksin kas on kreeme ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

MSM meestele soovitan soojalt HPV vaktsineerimist just Teie poolt tõstatatud riskide maandamiseks.
Kreeme peenise pea niisutamiseks võib küsida sekspoest. Orgasmi raske saavutamise mure osas tasuks ...

Loe edasi

Peenisepea tundlikkus & eesnahk.

Tere!

Nimelt sai käidud 2 nädalat tagasi eesnaha lõikusel(kuna oli natukene kitsas), ilmselt on seda ühte ja sama probleemi küsitud Teie käest tuhandeid kordi, nüüd mul eesnahka enam peal ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnaha operatsioon varast seemnepurset suure tõenäosusega kahjuks ei mõjuta. Tegemist on põhiosas mehe närvisüsteemi eripäraga. Vahel põhjuseks ka põletikud sugutraktis või hormonaalse tasakaalu häired. ...

Loe edasi

Krooniline abakteriaalne prostatiit

Tere!

Olen 2,5 aastat tundnud valu urethras ja arsti juures sain teada, et mul on krooniline abakteriaalne prostatiit. Olen selle raviks võtnud juba kaks kuuri antibiootikume ja siiani võtan ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Mikroobi leid on juhuslik ja tavapraktikas kasutatavate metoodikatega on külv positiivne vaid 5-8% juhtudest. Sealjuures pooltel juhtudel pole leitud mikroobil suurt rolli üldse. Seetõttu on minu jaoks ...

Loe edasi

Probleem peenisega

Mul on halb enesetunne, et nüüd on midagi viltu. Nimelt oli nii, et eile sattusin esimest korda vahekorda ja pärast seksi vaatan, et eesnahk on peenisepea taha tõmbunud. Lugesin foorumites, et nii peabgi ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnahk peab üle peenise pea vabalt likuma edasi tagasi. Pildil on näha, et eesnahk on fikseerunud peenise pea taha ja sellest tulenevalt on häiritud koevedeliku äravool eesnahast (paistetus). Haigust ...

Loe edasi

kitsas eesnahk

Tere!
Kuna mul on eesnahk kitsas, pole ma kordagi eesnahka
üle pea saanud.
Viimasel ajal aga tundub, et ma saan seda rohkem
venitada...
kas on ohtlik seda üle pea venitada? ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Antud juhul soovitan venitusega veel veidi jätkata. Esiteks - ehk pääseb sellega operatsioonist ja teiseks pole peenise pea siis peale operatsiooni enam niivõrd tundlik.
Edu soovides
Margus ...

Loe edasi

peenise tundlikkus

kas te oskate öelda, kuidas suurendada peenise tundlikkust?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ei saa küsimusest aru!

Loe edasi

kuiv peenisepea

Tere! Mul selline küsimus mu noormehel on viimsel ajal peenisepea väga kuiv ja sügeleb, mitte päris pea vaid nati alt poolt, milles võib asi olla.

Ette tänades,
Neiu T.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Suure tõenäosusega on tegemist seenpõletikuga. Soovitan meestearsti külastada.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: