Uni 09.11.17 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Pärast lõunaund on 5 aastase poisi tavapärane küsimus iga päev: "kas ma magasin?" Ehk siis laps ei saa aru kas ta magas või mitte.
Unega on algusest peale olnud probleeme. Umbes 1,5 aastaselt hakkas laps igal öösel korra või kaks karjudes mööda tuba edasi tagasi jooksma. Samal ajal oli ta kontaktivõimetu (ei aidanud rääkimine, silitamine, kussutamine vms.) ja see kisades jooksmine kestis umbes tund aega tavaliselt kuniks ta voodile vajus ja uinus. Taolised öised hood lõppesid umbes 2 aastaselt ise. Hetkel on öösiti kisamine tavaliselt siis kui ta pole lõunal maganud ja on üle väsinud.
Teine probleem on meil see, et ta on äärmiselt rahutu. Läheb täiesti endast välja väikeste asjade pärast.
Lisaks kipub mõnikord üle sööma. Küsib näiteks neli korda sööki juurde. Portsud on korralikud.
Sünnitusel sai lapse pea väga palju suruda. Laps oli üle 4 tunni sünnitusteedes kinni. Läbi ime tuli ilma emaka poolsete pressideta, pika pingutuse järel, loomulikul teel ilmale, aga natuke vales asendis.
Kas võib olla, et need uneprobleemid ja söömisega seonduv ja rahutus on seotud kuidagi probleemidega lapse peas? Kas ja kuhu võiks pöörduda?

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere!
Soovitan nende probleemidega pöörduda lastearsti vastuvõtule.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

Rahutu uni

Tere, minu laps on 1a ja 2 kuu vanune. Paar kuud tagasi ta äkki enam öösiti ei maganud, sahmerdab voodis, keerab küljelt küljele ja siis ärkab üles ning hakkab nutma. Ja nii terve öö läbi juba mitu kuud. ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Lapse rahutu uni on üks sagedasemaid pöördumise põhjusi. Oleme soovitanud rahustavaid teesid juua anda. Sobib kummel, piparmünt.
Selles vanuses on olulisim kõne mõistmine. ...

Loe edasi

krambid



Laps .Vanus 3,5 aastat. Öösiti une ajal aeg ajalt esinevad krambid, mõnikord rahutu uni, nuttab unes. Muidu on rõõmsemeelne ja aktiivne laps. Kas on põhjus neoroloogi juurde pöörduda.

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh küsimast! Soovitan kindlasti neuroloogi poole pöörduda.
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: