rahiit 02.02.06 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere. Ma tahaks teada kas lapsel võib tekkida rahiit ka siis kui ta on korralikult saanud D- vitamiini? Asi on selles et 1,4 a lapse lõge on ikka veel küllaltki suur. Käisime arstil lõge ääred olid korralikult kõvad , perearst saatis aga igaksjuhuks ka lastearsti juurde kontrolli. Sooviksin teie arvamust, murelik ema.

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere,
on võimalik rahhiidi teke ka siis kui kasutate D-vitamiini. Lõgeme suurus aga selle näitaja pole. Vaja oleks teha vere analüüs kui selline kahtlus on.
Soovitan kindlasti lastearsti vastuvõtul ära käia.
Edu Teile!
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

Silmadega probleem võib olla neuroloogiline?

Tere!
Tahtsin uurida, et kas see kui 2,3 aastasel lapsel aegajalt üks silm kõõritab väljapoole (intermittent strabismus) võib olla ka neuroloogiline probleem?
Laps on käinu silmaarsti juures. ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast!
Arvan, et muretsemiseks ei ole põhjust. Intermiteeruv strabism kaob tavaliselt lapse kasvades ja need külmavärina taolised liigutused on unes esinevad normaalsed liigutused.Kui ...

Loe edasi

Laps niheleb terve öö ja ei saa magada

Tere
Mure on seoses 2 kuu vanuse beebiga. Laps sündis väheses hapnikupuuduses kuna pressid venisid pikale. Umbes 3 tundi kestsid pressid. Alates teises lapse elunädalast hakkas probleem lapse magamisega. ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast! Selles vanuses on peamiseks une segajaks gaasid. Samuti ei ole laps lihtsalt õppinud veel magama. Kõik võtab aega. Ka magama tuleb õppida.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

10-kuune beebi teeb klaverimängu

Minu kohe 10-kuuseks saav beebi teeb roomamise ajal pause, kergitab ülakeha ja käsi ja teeb kätega liigutusi nagu mängiks klaverit. Ta tegi enne roomama hakkamist kaua lennukit, nüüd ta käsi enam nii üles ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast! Ei ole vaja kuskile pöörduda. Tundke rõõmu oma lapsest.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

Laps krampis

Laps ajab ennast krampi/pinge. Ta on teinud seda mitu kuud. Oleme käinud perearstil, lastearstil ja osteopaadi juures. Keegi ei näe probleemi ja ei saa aru mis on(sest kui arstil käinud siis ta pole nii ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast!
Tegemist on lapse enesestimulatsiooni e. onanismiga. Püüdke lapse tähelepanu mujale juhtida ja katkestage see ära. Pöörduda ei ole kuhugi vaja.
Lugupidamisega
Anu ...

Loe edasi

Lapse seljal sünnist saadik punane kõrgem laik.

Lapsel on sünnist saadik punane kõrgem laik seljal. Diameeter umbes sentimeeter. Kas tuleks pöörduda sellega arstipoole mingi aeg?

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast!
Sellega tuleks pöörduda lastekirurgi vastuvõtule, kes selle eemaldab.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

Lapse jalatallad punased

Tere, mure on selline, et pikemat aega koguaeg lapsel jalatallad ja ka jalatalla äärest punased, millest selline asi võib tingitud olla?

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Kui ei sügele, nahk ei kooru, siis laske neil lihtsalt olla,
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

5 aastane kakab püksi

Mure kahe kuu pärast 6-aastaseks saava poisiga, kes igapäevaselt juba pikemat aega kakab püksi. Ei oska selle murega enam midagi peale hakata, temaga on sellest räägitud nii-nii palju. Proovitud ka nö ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast, aga selle probleemiga tegelevad lasteatrstid
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

beebi ei istu iseseisvalt

Tere! Minu 9,5-kuune beebi ei jää istuma pannes veel ilma toeta istuma. Pöörab alates 5. kuust, roomab alates 8. kuust ja u kaks nädalat ajab ennast neljakäpukile ja paneb jalad külje pealt risti, nagu ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast! Arvan, et pole vajadust kuhugi pöörduda. Kõik märgid näitavad, et hakkab varsti istuma.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

6,5-kuune beebi ei keera seljalt kõhule

Tere!

Mure oma 6,5-kuuse beebi pärast. Beebi keerab end kõhult seljale üle vasaku õla, kuid ei keera end üldse seljalt kõhule. Üleüldiselt ei naudi kõhuli olemist. Mõned minutid on, haarab ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Arvan, et muretsemiseks pole põhjust. Füsioterapeutilist massaazi oleks küll lapsele vaja.
Edu!
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

Minul mure 6 aastase poisi osas, kahtlustatakse et tal valgpuusad,? Üks jalg lühem ja kõhnem kui teine. Kõnnib imelikult. Kurdab tihti jalgade valu.

Mida tähendab vaegpuusad, ja kuidas ma oma last abistada saaks?

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Mina ei tea sellist diagnoosi nagu vaegpuusad. Äkki saite diagnoosist valesti aru?
Proovige uuesti diagnoosi pannud arstiga ühendust saada ja küsige temal.

Lugupidamisega, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: