rindkere deformatsioon 19.05.07 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

tere
meil selline suur mure.
laps saab juunis 3 aastaseks, kolmandal sünnikuul avastati siis rindkere deformatsioon( lehterrind), tehti palju uuringuid nii kohe, kolmandal kuul, kui ka edaspidi. laps täiesti terve. jah võibolla sagedamini on nohu, köha(mis kipub kaua olema), aga muidu täiesti terve poiss. uuringutel enam käima ei pea, viimati käisime 2 aastasena. nüüd siis selline küsimus, mis meid ees ootab? olen kuulnud mingitest operatsioonidest, aga mis minu lapsega edasi saab, keegi ei tea. perearst pole varem sellise haigusega kokkupuutunud ja tema ka ei oska vastata. minu, kui lapse ema jaoks tundub operatsioonile mõtlemine kohutav.
äkki oskate öelda, kuidas tavaliselt sellised haigused edasi kujunevad ja kui vanalt operatsioon tehakse.
suur suur täna vastusele ja ilusat kevadet

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere!
Aitäh pöördumast! Kui lehtterrind pole väga väljendunud, ega sega lapse elu, siis opereerimine pole vajalik. Soovitan siiski üks kord aastas lapsega neuroloogi või ortopeedi juures käia. Kirja järgi arvan, et Teil pole muretsemiseks põhjust.
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

Kingseparind

Tere
Mul on mure 3 kuuseks saanud poja pärast, kellel diagnoositi nö kingseparind. Rindkere liigub hingates sisse, rohkem siis kui on erutatud. Rahulikuna on liikuvus vähene. Sündides oli kõik korras.

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast!
Lapse kasvades selgub kui väljendunuks kingseparind jääb, enamasti on see lihtsalt väike rinnaku deformatsioon, mis ei põhjusta olulisi häireid.
Lugupidamisega
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi