imiku ortopeediline läbivaatus 25.10.20 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

TERE,palun öelge, mis vanuses tuleks laps ortopeedi poolt läbi vaadata,et ei oleks puusanihestust,minu poeg sai isaks 1 kuu tagasi ,ainult pereõe konsultatsioonist ja lapse läbivaatusega ei saa piirduda, kuhu pöörduda?
Kirjutan seda seepärast, et minu lapsel avastati kahepoolne puusanihestus liiga hilja, tänu Tartu professori poolt määratud pikaaegsele ravile sai laps lõpuks käima,ka siis öeldi, perearsti poolt,et ,kõik on korras kui laps oli alles imik, kas puusanihestus võib olla seotud pärilikkusega, olen mures ,et ei korduks läbielatud tragöödia.

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Praegu ei ole enam kohustuslik ortopeedi konsultatsioon imikutele. Ortopeedi juurde suunab kas sünnitusmaja arst või perearst, kui on kahtlus puusaliigese patoloogiale. Ortopeedi vastuvõtule minemiseks on vajalik saatekiri. Puusaliigese nihestusel on olemas pärilik eelsoodumus.

Lugupidamisega,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Imiku gaasivalud.

Kas imiku gaasivalusi mõjutab magusad toiduained (kommid, jäätid jms)?

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Imiku gaasivalude põhjused ei ole päris selged. Üks võimalikest põhjustest, kindlasti mitte ainuke, on lehmapiimavalk. Gaasivalude teket võivad mõjutada samad toiduained, mis on sageli allergiapõhjustajadki. ...

Loe edasi

imiku silmaalused

kas peaks muretsema, kui kohe kolmekuuseks saava imiku silmaalused on tumedad, pisut sinaka varjundiga ja veidi turses? muidu rõõmus ja hea tervisega laps.

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Selles vanuses lapsel ei tohiks üldjuhul silmaalused olla tumedad ja sinaka varjundiga ning turses. Soovitan last konsulteerida lastearstiga, siis saab selgust, kas lapse võib täeisti terveks ...

Loe edasi

imiku väljaheide limane

Kas on normaalne ,kui 3 kuise imiku kaka on nädalapäevad olnud suhteliselt vedel,hapuka lõhnaga ja limakiudusid täis.Saab rinnapiima.Kas kerge näiteks kõhu külmetamine võib põhjus olla ,või sõltub kõik ...

Vastas dr Merle Paluste

Lugupeetud lapsevanem!

"Kõhu külmetamine" selles eas ei ole praktiliselt võimalik. Enamasti on selle ea seedehäired tingitud ema toidust või viirusinfektsioonist. Konsulteerige oma perearstiga ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: