Rotaviiruse vaktsiini kõrvaltoimed 16.08.20 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Tere

Lasime oma lapsele (2,5 kuune) teha 11.08.3020 rotaviiruse vaktsiini esimese doosi. Pärast seda on lapse seedimine olnud väga muutlik. Lapse kaka on muutunud vedelast sinepikollasest limaseks roheliseks ja nüüd on kaka helekollane või heleroheline ja tema varasema kakaga võrreldes oluliselt paksem/puderjam (küsimusele lisatud pilt). Kas selline väljaheite muutus on normaalne? Laps saab igapäevaselt ka Compliflora probiootikumi.

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Rotaviirus mõjutab seedetrakti, ka selle vastane vaktsiin toimib just soolestikus. Vaktsiini sage kõrvaltoime on väljaheite muutus (kõhulahtisus), aeg-ajalt ka gaasid ja kõhuvalu.

Lugupidamisega,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Laps kaka

Tere, lapse kaka on paar päeva olnud selline nagu pildil. Laps pidevalt punnitab ja tundub olevat gaase kõhus. Kaka oli muidu alati kollane tükikestega. Nüüd paar päeva on selline rohekas. Last toidan ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Võib-olla olete ise söönud mingit uut toitu, mille tõttu on lapse kaka muutunud. Kui laps sai rotaviiruse vastase vaktsiini, siis ka see võib muuta kaka värvi ja konsistentsi. Gaasivalude ...

Loe edasi

Reisile peale vaktsineerimist

Tere!

Meil on plaanis minna beebiga reisile peale 3 kuu (lastehalvatuse) vaktsineerimist. Kas seda on võimalik teha juba järgmisel päeval peale vaktsineerimist või tuleks anda beebile aega ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Kolmekuusele lapsele tehakse mitu vaktsiini korraga - lastehalvatuse, difteeria, teetanuse, läkaköha, hemofiilus B ja rotaviiruse vastu. Pärast vaktsineerimist võib tõusta palavik, võib ...

Loe edasi

Imik

Tere! Mul selline probleem, et laps sai eelmise nädala neljap. (22.01.15) rota vaksiini teise osa ning paar päeva hiljem lõi lapsel kõhu lahti (suured piimatükid kakas, punnitamine hakkas juba peale söömist ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Pärast rotaviiruse vastase vaktsiini saamist võib tekkida ühel lapsel kümnest tekkida kõhulahtisus, oksendamine ja palavik - seega vedel kaka on väga sage kõrvatoime.Vaktsiini sisaldab ...

Loe edasi

Rotaviirus

Tere. Selline mure, et 2a tüdruk hakkas 27. vastu 28. öösel oksendama. Hommikul tõusis palavik ja kõhulahtisus...28. oksendas terve päev otsa. Kõik, mida jõi, tuli välja. Õhtul kutsusin kiirabi. Kiirabi ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Kui juba peres on rotaviirus, mis on väga nakkav, siis on vaktsineerimisega hiljaks jäädud.
Igasuguse nakkushaiguse, mida ei ole ennetatud vaktsineerimisega, leviku tõkestamiseks ...

Loe edasi

Roheline vedel limane kaka, verekiud sees

Probleem selles, et lapsel on kolmandat nädalat kõht lahti. Väljaheide on kord roheline, kord kollane, limane ja verekuid on sees. Kakaproovi on uuritud kõiksugu bakterite ning viiruste otsimiseks, kuid ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Loodan, et saate oma probleemile lahenduse haiglas, kus on arstid, kes ka näevad ja saavad uurida teie last ja on seetõttu kindalsti päedavamad otsuste tegemisel kui ainult kirja põhjal ...

Loe edasi

vaktsineerimine

Tere
Lasime lapsele teha vaktsiini rotaviiruse vastu (3. jaan). Kahe nädala pärast 17. jaan) peaks ta saama teise kolmikvaktsiini süsti. Kuna rotaviirusvaktsiini kahe doosi vahel peab olema vähemalt ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Vaktsineerimise puhul kehtib reegel, et ühel päeval võib teha nii palju vaktsiine kuitahes palju vaja ning intervalli pikenemine sama vaktsiini dooside vahel ei vähenda effektiivsust. ...

Loe edasi

3-kuusele vaktsiini mõju

Tere! Meile tehti nüüd 3-kuuseks saades kolmik-süst(3 päeva tagasi). Selle tagajärjel muutus nii 45 minuti pärast laps virilaks.Aja möödudes hakkas kõvasti nutma. Jalale tehtud süst muutus järjest punetavamaks. ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Vaktsiinidel on kõrvaltoimed nagu ka ravimitel. Paikse reaktsiooni (turse, valu)põhjuseks on vaktsiinides olev abiaine - alumiiniumsool. Paikse reaktsiooni korral võib teha jahutavat ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi