Vaktsineerimine ja kõrged trombotsüüdid 13.04.20 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Tere Doktor

Kirjutasin teile 12.03.20 kirja seoses lapse kõrgenenud trombotsüütide tõusuga(haigestus 6 k vanuselt mitmel korral raskelt kõrvapõletikku ja ühel korral larüngiit). 12.03 tehtud analüüsides olid endiselt trombotsüüdid kõrged, 730.(Oleme käinud pediaatri ja hematoloogi juures jaanuaris, eelmises kirjas panin teile ka arsti tehtud anal. Vastused kirja)
Unustasin tol korral küsida, et kas last võib vaktsineerida esimese eluaasta vaktsiiniga? Hetkel veel vaktsiin tegemata. Alguses perearst tühistas aja tänu eriolukorrale, kuid nüüd helistas ja kutsus siski vaktsineerima. Kahjuks ta ei osanud kindlat öelda, kas lapsele võib vaktsiin kuidagi mõjuda halvasti, kuna tal kõrged trombotsüüdid.
Kas võin minna ja lasta teha selle vaktsiini ära või tuleb siiski hetkel veel jätta tegemata?

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Kõrgem trombotsüütide näit ei ole vaktsineerimise vastunäidustus.

Lugupidamisega,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Trombotsüüdid kõrged

Tere

Lapsel oli eelmise aasta oktoobris ja novembris järjest mitu haigestumist ( larüngiit, 2 x kõrvapõletik) olime oktoobris ka haiglas ravil.
Novembri alguses tekkis uus kõrvapõletik, ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Lastel on trombotsüütide kõrge arvu põhjuseks enamasti haiguste põdemine. Vahel on põhjuseks kehveresus kas raua või vitamiin B12 või folaadi puudusest või põletik organismis. Teie ...

Loe edasi

imetava ema vaktsineerimine

Tere,
teema küll ei seondu lastehaigustega, kuid oskate öelda, kas imetamise ajal on nö puugivaktsiin lubatud?
Tänan vastuse eest!

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Imetamise ajal võib vaktsineerida puugivastase vaktsiiniga.

Edu,
Heli Grünberg

Loe edasi

vaktsineerimine

Kolmekuusel tüdrukul lõppes äge nohu ja rögaga haukuv köha kaks päeva enne järgmise kolmikvaktsiini algust. Üks nädal enne vaktsineerimist oli ka kahel päeval palavik 38.
Kas oleks parem vaktsineerimine ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Lükkaksin vaktsineerimise 2-3 nädalat edasi ja annaks lapsele aega paranemiseks.
Parimate soovidega
Heli Grünberg

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi