Lööve kätel ja jalgadel 19.11.19 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Tere.

Lapsel tekkisid paar päeva tagasi põlvedele, käe seljale ja jalalaba peale väikese punnid. Palavikku, sügelust ega muid kaebusi ei ole.
Samuti ei meenu, et ta oleks midagi uut söönud, allergiad ka puuduvad.
Oskate öelda millega võiks tegu olla ning kas peaks pöörduma perearsti poole?

Aitäh!

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Lööve meenutab eelkõige viiruslöövet, aga ilma löövet tervikuna nägemata ei saa kindlat diagnoosi ütelda.
Allergiline lööve tavaliselt sügeleb, seda lapsel pole. Viiruslööbega kaasneb sageli palavik, aga mitte alati.
Palun pöörduge perearsti poole, sest täpse diagnoosi tarvis on vaja näha kogu nahka ning tuleks vaadata ka kurku, suhu.

Lugupidamisega,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

atoopiline dermatiit

Tere!
Minu kolme kuu vanusel lapsel lõi välja atoopiline dermatiit, kolded asuvad peaaegu tervel kehal- kätel, jalgadel, kõhul, seljal, ka peas. Silmad, põsed ja käte-jalgade seesmised sirutuspinnad, ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Atoopiline dermatiit on väikelaste sagedaseim allergiahaigus. Haigus on kroonilise kuluga, mis ravides paraneb ja võib taas ägeneda. Haigus esineb kõige sagedamini kuni 2aastaste laste ...

Loe edasi

Pisikesed täpid

Tere.
Pöördun teie poole murega.
Minu lapsel (1,5 aastane) tulid eile hommikul keha peale täpid. Täpid on pisikesed ja peaaegu naha värvi. Kõigepealt tulid nad seljale ja kõhule ja neid on ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Kirjelduse järgi jääb pigem mulje, et lapsel võib olla infektsiooniga kaasnev lööve. Ka allergiline lööve võib anda palavikku, aga kulg on tavaliselt pisut teistsugune. Löövete korral kehtib ...

Loe edasi

täpikesed lapse kehal

Minu 9 kuusel lapsel oli mitu päeva palavik 37,5-39 kraadi. Täna hommikul oli lapse kõht ja selg täppe täis. Õhtupoole oli ka pea ja kael. Kätel ja jalgadel ei ole. Täpid on pisikesed ja hästi tihedalt. ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Lapsel võib olla mõne viirusinfektsiooniga kaasnev lööve, aga on veel teisigi võimalusi. Ilma löövet nägemata ei saa aga kahjuks täpsemalt arvata. Näidake lapse löövet oma perearstile.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: