Nahalööve lapsel 09.01.18 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Tere. Lapsel on nädal aega piltidel näha olev lööve. Ei ole nahast kõrgemad ega pole ka laigu sees ei villi ega mäda. Näevad välja nagu sääsehammustuse laigud. Ei oska ka midagi välja tuua, mis võiks allergiat tekitada. Kõik on menüüs ja majapidamises endine. Laigud ei sügele. Esinevad vaid kõhul ja bikiini piirkonnas, mõned on ka kaela peal. Enne laikude tekkimist käis skypargis. Mis need olla võivad?

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Kahjuks ei saa pildi alusel mingisugust diagnoosi panna. Pilt on sinist värvi ja löövet on alati parem oma silmaga näha, kui pildilt vaadata. Allergia see ilmselt ei ole, sest allergiline lööve tavaliselt sügeleb. Näidake löövet perearstile või lööbe püsimisel pöörduga nahaarsti vastuvõtule, kuhu pole saatekirja vaja.

Lugupidamisega,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Tugevad gaasid ja rahutu laps

Laps on 3 kuune,esimene kuu sai ainult rinnapiima,iga kord sõi umbes 40minutit-1tund ja nuttis ka peale söömist.Andsin Aptamil1 ja rinnapiima,2 nädala pärast märkasin,et lapsel põsed on punased ja jalad-käed ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Kuna lapsel on nii mitu probleemi - rahutus, gaasivalud ja nahalööve, siis soovitan uuesti pöörduda lastearsti vastuvõtule, kirja teel on raske aidata.
Kui tal on diagnoositud ...

Loe edasi

Beebi toitumine

Beebi 9-kuune ja sooviks hakata talle munakollast andma. Kui suurte kogustega alustada ja kui palju nädalas kokku anda? Kas samal päeval siis liha ei anna? Lapsel tekkis broilerifilee suhtes allergia, ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Kui on ainult kahtlus allergiale, siis munast hoiduma ei pea. Teine lugu on siis, kui allergia on kindel, siis tuleb allergeenist hoiduda. Broilerifilee ja muna vahele ei saa tõmmata ...

Loe edasi

Oksendamine

Viimase 3 kuu jooksul on lapsel kolm korda esinenud oksendamist. Õhtupoole u 19-20 ajal oksendab - esimene kord oksendas 2 tundi 15 min vahega, teine kord oksendas 1 korra ja täna oli kolmas kord, oksendas ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Imikud võivad oksendada näiteks ka siis, kui nad söövad korraga liiga palju. Oksendamiseks loeme seda, kui lapse suust purskub seeditud toit välja fontäänina ehk nagu purskkaevust. Kui aga tuleb vaid natuke ...

Loe edasi

Lapsel on pepul villid

Tere!

Minu 2kuusel pojal on pepu vahe läinud punaseks ja on tekkinud valged punnid või villid, ei oskagi täpselt öelda, mis need on. Õhuvanne olen teinud iga päev ja mähkmevahetusel kasutan ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Kõhulahtisuse korral võib vedel kaka nahka ärritada . Kui aga nahal on villid, siis võib tegemist olla seenpõletikuga või ärritava nahapõletikuga, mille raviks võivad õhuvannid ja Sudo ...

Loe edasi

Palavik ja lööve.

Tere! Olen 10kuuse tütre ema. Mure järgmine: lapsel tõusis palavik 39,6(pärasoolest). Peale seda tekkis lööve üle kogu keha. 2 päeva kestis palavik, aga lööve on endiselt. Sööb väga halvasti, ainult rinnapiima.

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Tõenäoliselt on tegemist viirusest tingitud palaviku ja lööbega. Halva isu põhjuseks võib olla kurgupunetus ja -valu. Praegu on üsna palju enteroviirususlikku haigestumist, mille puhul ...

Loe edasi

vaksineerimine

Tere
meil on vaja lapsele teha kolmikvaksineerimise süst. Tahaks teada kas on vaksiinid erinevad ühed mis tehakse perearsti juures ja on ka olemas puhtamad vaksiinid või on see kuulujutt .Kardame ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Alates eelmisest aastast on Eesti Vabariigis kõikides perearstikeskustes head vaktsiinid. Mitmikvaktsiinis on difteeria, teetanuse ja atsellulaarse (puhastatud) läkaköha, hemofiiluse ...

Loe edasi

Allergia 1-aastasel lapsel

Tere doktor! Minu beebil on alates sünnist piimaallergia. Tänapäevani tema organism ei võta vastu ei mingit seotud piimaga toitu. Hiljuti hakkasin märkama, et nahalööve tütral on suurenenud ja kui varem ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Piimvalgu talumatus/allergia väheneb vanusega ja teisel eluaastal hakkab enamus piimaallergiaga lapsi piima paremini taluma. On võimalik, et praegu põhjustab löövet mõni teine toidus olev allergeen. ...

Loe edasi

kas 6-kuusel õietolmuallergia?

Tere!
Kas nädala pärast 6-kuuseks saaval poisil võib olla õietolmuallergia? Lapse isa on allergik õietolmu ja kõrreliste vastu ja juba praegu tunneb kihelust ninas ja silmis. Ja meie pisike poja ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,

Allergia on päritav, aga selles vanuses lapsel on õietolmuallergia ebatõenäone. Allergia ilminguteks selles vanuses lapsel on tavaliselt nahalööve ja allergeeniks mõni toiduainetest. ...

Loe edasi

lehmapiimavalgu talumatus

Tere! Laps on mul 2 kuune. 3 elunädalast alates on tal probleeme kõhuga - ähib, puhib, nutab terve päeva. Laps kakab ülepäeviti, kaka pisut rohekas.Lapse sünnist saadik olen tarvitanud hulgaliselt piimatooteid. ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Lapsel võib olla lehmapiimavalgu talumatus. Karedad põsed, nahalööve on viited, et millelegi võib olla allergia. Selles vanuses on lehmapiimavalgu talumatus/allergia üks võimalus. Piisab, kui ...

Loe edasi

Imiku hingamine

Tere!
Beebi on 2-kuune. Sünnist saati on lapsel hingates mõnikord nn krõbin sees. Nagu lahtine röga vms. Rahulikult magades ja muidu olles hingab normaalselt, aga just peale nutmist või kui on erutunud, ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Kuuldav krõbin pärast nutmist võib olla neelu kogunenud sekreedist. Kui lapsel söömise ajal ei lähe piim kurku st. ta ei hakka läkastama-köhima ja kõrin on ainult nutmise järgselt ning ei ole ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi