E. Coli bakter 1-aastasel 11.05.17 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Lapsel avastati suuremas koguses E. Coli bakterit uriinis. Vanus on 1 aasta ja 1 kuud. E. Coli bakteri kontsentratsioon on olnud kõrge juba pool aastat. Perearst tahab teha antibiootikumiravi. Tehti uriini külv ja hetkel on bakteri hulk 1 ml kohta 10 astmes 4 kuni 5. Kas sellise koguse puhul on antibiootikumiravi näidustatud? Olen lapsele andnud probiootikume. Varasemalt oli E. Coli bakteri kogus rohkem kui 10 astmes 5. Seega on toimunud vähenemine. Kas järjepidev probiootikumide andmine vähendab seda veelgi? Ei tahaks niisama antibiootikume anda. Igasugused haiguse sümptomid puuduvad. Mis võib juhtuda, kui E. Coli bakteri kogus on pikemat aega kõrge?

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Probiootikumid ei aita E.colit uriinis vähendada. Millegi tõttu tehti ju lapsele uriinianalüüs, kus leiti suuremas koguses E. colit. Kas lapsel on olnud kuseteedes põletikke? Kui jah, siis E.coli olemasolu korral võib põletik uuesti tekkida. Kui bakteri hulk on suurem kui 10 astmes 4, siis soovitatakse teha antibiootikumravi.

Lugupidamisega,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Põiepõletiku ravi

22. septembril diagnoositi peaaegu aastasel lapsel põiepõletik. Määrati Bactrim. 4. oktoobril tegi perearst uriinikülvi, kust selgus, et uriinis on E. Coli bakter, soolekepike. Ta määras uue antibiootikumi, ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Pissiproovis oleva bakteri puhul on esmalt oluline kas seal üldse mingit pisikut kasvab ja kui siis kui palju seda seal on. Soolekepike E.coli on üks peamisi kuseteedepõletiku tekitaja ...

Loe edasi

streptokokk bakter

Tere, sooviksin teada täpsemalt streptokokk bakterist. Mul on 2 last, esimene on 4-aastane ja teine 2-kuune. 4-aastasel lapsel on olnud väga palju kordi streptokokk bakter ja seda alates esimesest elukuust, ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Streptokokk baktereid on palju ja erinevaid, ühed neist võivad tekitada haigust, mõned on aga kahjutud ja kuuluvad inimeste normaalse mikrofloora hulka. Ka täiesti terve Inimese nahal, ...

Loe edasi

coli bakter

Tere,

Olen 10 kuuse poja ema, pojal tekkis palavik 39.6 ja kestis kaks päeva, kuni palaviku alandaja enam ei aidanud , tõusis palavik üle 40 kraadini,pojal ei olnud köha ega nohu ainult kõrge ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Adenoviirus on piisknakkuse teel leviv, seega võib seda viirust saada üsna lihtsalt väljaspool kodu või ka kodus inimeselt, kellel see viirus on. Täiskasvanud inimesel võib see viirus ...

Loe edasi

E-coli?

Tere! Selline mure on, et 2a. lapsel on kaka limane ja viimased päevad on eriti. Lapsel on sünnistsaati kakaga probleeme olnud. Kas kõhukinnisus või lahtisus. Kinnisus pigem rohkem. Mõtlesin, et äkkis ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Väikese palavikuga kaasnev kõhulahtisus on enamasti infektsioonist/ nakkusest tingitud. Kui roe on limane ja seal on ka verekuide võib tekitajaks olla bakter, vesise kõhulahtisuse põhjuseks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: