Rotsa vaktsiin 29.11.19 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Tere

Meil oleks tarvis Teie arvamust.
Probleem on nimelt rota vaktsiiniga, beebi on saanud 2 korda vaktsiini ja oleks tarvis kellegi targema arvamust. Lugu ise selline:
Meil on 2 korda tehtud rota vaktsiini ning 2 nädala pärast peaks olema viimane kord. Esimesel korral oli lihtsalt kaka värvus tumedam u nädal ja ōige pisut virilam laps. Teine kord muutus kakamine harvemaks - senise 5-6 asemel 1-2 korda, värvus tumedam, kord vedelam ja siis paksem, oli rohkem hädas puuksudega ja virilam ka päeval (vahetult peale rotat järgmine hommik oli kōige häirivam, punakaspruun ja vahutav). U 2,5 nädalaga läks paremaks ja rōōmsamaks(nüüdseks kaka kollakas tagasi, sagedus 1-3x päevas). 3 päeva pärast rotat hakkasime ka B12 lisaks andma, vōib-olla ka see mōjutas pisut?
Sooviks teada kas see on normaalne et selline seisund 2 nädalat kestis ja mis Teie arvate kolmanda rota vaktsiini vajalikkusest? On äkki võimalik kõhu hädasid ennetada mõne probiootikumiga?

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!
Rotavaktsiin võib tekitada seedehäireid ja need mööduvad. Samas ei saa välistada, et vaktsiini saamise ajal, juhtus laps saama mingi teise viiruse keskkonnast ja seepärast tekkis kaka värvuse ja sageduse muutus. Et rotavaktsiin toimiks, oeaks laps saama 3 doosi. Mina soovitaksin teha ka kolmanda doosi, aga selle otsuse teete ise. Probiootikumidel ilmselt väga suurt toimet vaktsiini puhul ei ole.

Lugupidamisega,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

3kuuse vaktsineerimine

Minu poeg on 3kuune.Esimese süsti saime sünnitusmajas.Järgmise 1kuusena.Perearsti sõnul on 3kuusena ka vaktsineerimise aeg,järgmine 4,5k jne.
Ta seletas,et vaktsineerimiseks on 2võimalust-tasuline ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Tasuline vaktsineerimine hõlmab ka difteeria-teetanuse-läkaköha ning polimüeliidi kõrval ka Haemophilus influenzae vastase vaktsiini. Põhilise osa võimalikest reaktsioonidest põhjustab läkaköha ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi