Kas allergia 17.12.18 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Laps hakkas pead sügama-peamiselt kukalt ja kõrvataguseid.Kuna lasteaia rühmas täid olin peaaegu kindel,et nüüd meie lapsel ka.Läbikammimisel täikammiga ja pea vaatlusel täisid ja tinge ei leia,aga kuklal peaaegu juuste piiril punakad laigud umbes 0,5 cm läbimõõduga.Sügeleb,aga mõõdukalt.
Laps käib trennis ja kukal tihti väga higine,samas päkapikkude aeg ja söödud magusat ja külas ka mingeid värvilisi nätse mida kodus kunagi ei anna.
Peseme kord nädalas Johnsons beebi sampooniga.Õhk on kuiv küll ja olen teinud munakollase-oliivõli maski peale.Sügeleb vähem,aga see laik ja punetus ei kao.
Kas võib ka allergia niisugusel kujul avalduda .Mida ise teha veel saaks ,nahaarstile pikad järjekorrad

Ette tänades

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Kui on olnud kokkupuude täidega, siis tuleb jälgida ja kahtlustada eelkõige täisid. Esialgu võib neid olla üksikuid ja kammimisel ei saagi täisid kätte. Täide lemmikkohad on just teie poolt kirjeldatud kukal ja kõrvade tagused.
Kommidest lööve tuleb tavaliselt ka mujale kehale ja mitte ainult peanahale.
Kuna mina pole löövet näinud, siis ravisoovitusi ei saa anda. Pöörduge palun perearsti vastuvõtule.

Rahulikke jõule soovides,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

larüngiit

kas see on allergiahaigus

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Larüngiit e. kõripõletik on enamasti viiruste poolt põhjustatud. Kõriturse (sissehingamisraskus või koguni häälekas sissehingamine) põhjuseks on samuti valdavalt viirused, kuid vahel harva ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi