Allergiatest 26.01.18 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Käisime kuuekuuse poisiga eile teie juures allergiatesti tegemas. Eile ühtki allergistrealtsiooni välja ei tulnud, aga hommikul olid mõned täpikesed käel testi tegemise kohal. Kui õigesti loen, siis muna koha peal. Lisasin ka pildi. Igaks juhuks küsin, ega see näita, et munavalge vastu allergiline on?

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Testi hinnatakse 15 minutit pärast tegemist. Kui testi kohale tekib hiljem punn/täpike, siis seda ei saa positiivseks testiks lugeda, kuna punni põhjuseks võib olla hoopiski mingi muu ärritaja. Seega ei saa järgmisel päeval testi kohale tekkinud punni alusel munaallergiat diagnoosida.

Lugupidamisega,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Lööve rindkerel ja seljal

Probleem selles, et lapse rindkerele on ilmnenud lööve. Kas on see kuidagi toidust või siis mõni nakkushaigus? Lapsele on tehtud väiksena allergiatest nii-öelda käele, aga siis ei täheldatud allergiat, ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Tõenäoliselt on tegemist nakkushaigusest tingitud nahalööbega, kuna lööbimisele eelnes palavik ja pildil olev lööve meenutab eelkõige viirusest põhjustatud löövet.
Allergililine ...

Loe edasi

Nahalööve pärast probiootikumi tarvitamist

Tere,

6 kuusel imikul tekib pärast probiootikumi (Protexin Restore) võtmist punane lööve suu ümber ja nendesse piirkondadesse, mis on probiootikumiga kokkupuutes. Lööve tekib umbes 5 minutit ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Kui lööbimine tekkis vähemalt kahel korral kiiresti pärast kokkupuudet probiootikumiga, siis on üsna tõenäoline, et lööbe põhjus võis olla probiootikum.
Milline komponent on lööbe ...

Loe edasi

allergia

tere
Tütar 5 kuune, toitub ainult rinnapiimast. Alates 2,5 kuuselt nahk rindkerel ja käevartel (eriti õndlates) kuiv, kare ja punetav. Arsti sõnul toiduallergia. Lülitasin oma toidust välja kõik ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Allergiapeatükk on võrdlemisi keerukas, sest allergiat tekitavaid aineid (allergeene) on palju ja allergiatekitaja leidmine konkreetsel lapsel vahel raske.
Allergia ei tekkinud Teie lapsel ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi