Beebi madrats 03.01.11 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Infot sooviksime saada beebi madratsi osas, oleme kõikjalt lugenud, et parim madrats on kõva madrats.
Kas peaksime samuti ostma populaarse tatra madratsi või oskate järsku midagi paremat soovitada?

Ise magame memory foam madratsil, millega oleme väga rahul.
Samu madratseid tehakse ka lastele (http://www.recticel.ee/index.php?page=madrazzi_baby ). Memory foami põhimõte seisneb selles, et ta vormub täpselt keha järgi. Katteriie on pahemalt poolt kaetud polüuretaani kihiga. Kodulehel on kirjas, et Eesti Allergialiit soovitab. Kas oskate öelda, kas see ka beebi seljale/rühile sobiv võiks olla?

Oleme veel uurinud, et Inglismaal on väga populaarne Mothercare´i madrats (http://www.mothercare.com/Pocket-Mattress-Spacetec-COOLMAX-freshFX/dp/B0030SQNSW/sr=1-2/qid=1293661304/ref=sr_1_2/277-5688075-6527267?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=206264031&mcb=core ). Plussidena on välja toodud, et pakub beebi seljale, kaelale ja peale suurt tuge; eriline kate ei lase beebil ülekuumeneda; kate ei lase bakteritel ja seentel areneda jne.

Eestis on veel müügil anatoomilised, keha toetavad ja järgivad lateksist madratsid (http://www.kinder.ee/?-Hypnos_madrats_beebilux_100201)?

Oleksime väga tänulikud, kui saaksite anda professionaalse arvamuse nende madratsite osas, et mis on beebi seljale parim madrats.

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Imiku ja väikelapse madrats peaks olema mitte liiga kõva ega ka liiga pehme. Teie poolt nimetatud madratsid on lastele sobilikud, eelistusi ei ole. Tatramadrats võib jääda beebile veidi kõvaks ja ebamugavaks, samas otseselt vastunäidustatud see ei ole.

Lugupidamisega,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Beebi imelikud hääled

Tere! Minu 4 kuune beebi teeb selliseid hääli, samal ajal tõmbleb käte ja jalgadega hästi järsult. Kas selline asi on normaalne?

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Ma väga vabandan, et ei ole veel Teie küsimusele vastanud. Probleem on tehnilist laadi. Teie poolt lisatud fail ei avane.
Palusin kliinik.ee tehnilisel toel saata mulle fail e-mailile ...

Loe edasi

lastemadrats

tere

mul on küsimus lastemadratsi kohta Minu 5 k laps magab vatimadratsil. Olen tähele pannud et see madrats vajub tema keha all lohku ja on kuidagi väga konarlik ja veel avastasin et lapsel ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Madratsite alal pole ma ekspert. Kui vatimadrats tundub liialt pehme, tuleb otsida muid võimalusi. Kõvapoolne madrats on pigem parem. Kõverkaelsuse põhjuseks ei pruugi sugugi olla pehme madrats. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi