Kas kontrollida südant, 02.11.08 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Tere;
Mul selline kahtlus et äkki mul pojal südamega mingi probleem.Poiss on kohe neljaseks saav ja muidu väga elav ja rahmeldis aga...kui räägib siis ahmib vahepeal õhku ning nina-suu ümbrus sinakas.samuti ka silmaalused.Kas võib see olla sellest et ta püüab väga kiirelt rääkida ja mõte jookseb kiiremini kui tekst või siiski vaja kontrolli minna?vereproovi tegime sügisel siis oli see korras.Samas on meil ka söömisega suured jamad-mitte ükski puu-ega juurvili ei lähe sisse.Küsingi Teilt kuna arstil käimine meil ka väiksest saati siiani toimub pideva nutu ja kisaga(sai imikuna vakts.allergia).Aitäh vastamast.

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tére!

Ilma last nägemata ja kuulamata ei oska vastata Teie küsimusele. Kui lapsel oleks mingi tõsine südamehaigus, siis ta ei oleks väga elav ja ei jõuaks rahmeldada.
Perearst peaks kuulama lapse südant ja kopse ja vajadusel tegema kopsupildi ning kui ta leiab mingisuguse kõrvalekalde suunab ta Teie lapse kindlasti eriarsti vastuvõtule.

Edu soovides,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Beebil higised peopesad ja jalatallad

Tere!
3-kuusel beebil on tihti tallaalused ja peopesad väga higised, tegu enamasti külma higiga. Rohkem esineb seda süües ja muu füüsilise pingutuse korral. Ühtegi patoloogiat lapsel tuvastatud pole ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Kas laps võtab kaalus hästi juurde, kas kasvab ilusasti ja kas tema areng on eakohane (3-kuune hoiab kindlat pead, püüab hakata asju haarama, naeratab suhtlemisel ja püüab vastu häälitseda) ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi