infrapunakiirtel põhinev põrandaküte... 02.04.08 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Tervist!
Sooviks väga informatsiooni Eesti doktoreilt, kuidas võib infrapunakiirtel põhinev põrandaküttekile mõjuda lapse(ka vanemate) tervisele? Tootest võimalik kujundada ka kodune infrapunasaun, kuid teadupärast soovitatakse infrasauna ju maksimum 3 korda nädalas.
Uus toode kaugelt Koreamaalt ja maaaletoojad väidavad kile täielikku kahjutust tervisele. Selle kasutamist lausa lapseinkubaatoreis.
Oskate ehk nõuga aidata.

Ette tänades,
Mari

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Kuulen sellisest kilest Teilt esmakordselt, seega ei oska ma anda adekvaatset hinnangut. Vaadates kättesaadavat meditsiinikirjandust, ei leidnud ma ühtki teaduslikku artiklit, kus oleks uuritud infrapunakiirtel põhineva põrandaküttekile mõju lapse tervisele. Seega ei saa ma anda hinnangut selle toote kahjulikkuse või kasulikkuse kohta.

Lugupidamisega,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Song/kõhukinnisus

Imikul raske kakada, punnitab nii kõvasti, et näost läheb punaseks. Gaasid väljuvad, kuid kakamine on raske. Kakab üle päeviti ja kaka on paksema pudru taoline. Alates esimest elukuust märkasin naba suurenemist, ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Piimasegu saava lapse kaka ongi tihkem kui rinnapiimatoidul oleva lapse oma ja piimasegu saav laps kakab harvemini. Kõhukinnisuse korral, kui laps rinnapiima ei saa, võib proovida spetsiaalseid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi