moodustis lapse rinnanibu küljes. 10.07.07 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Minu laps on 1-kuune (tüdruk). Kolmandal elukuul avastasin tal rinnanibu all hernetera suuruse moodustise, mis oleks nagu kinitunud seespoolt rinnanibu külge. See moodustis on suurenenud koos lapse kasvamisega. Olen pöördunud perearsti poole mitmel korral, aga ta suhtub asjasse ükskõikselt ja ütleb, et see kaob iseenesest ära. Mina nii ei arva. Ma olen tõsiselt mures, sest minu üks laps (4-aastane) suri kolm aastat tagasi väikeaju vähki. Palun selgitage, milles asi võib olla. Tänan Teid ette.

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Ilma moodustist nägemata ja katsumata on raske selle kohta arvamust avaldada. Võib-olla on tegemist healoomulise sidekoelise moodustisega.
Ma ei saa kirjast täpselt aru, kui vana laps praegu on ja kas moodustis on jäänud hernetera suuruseks või muutunud suuremaks. Moodustise suurust ja mingil määral ka ehitust saab täpsustada ultraheli uuringuga, milleks paluge perearstilt saatekiri.

Edu soovides,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Lapse jalal on moodustis, mis ära ei kao.

Tere


Lapse jalale tekkis umbes pool aastat tagasi kummaline punn/moodustis. Moodustis on siiani jalal ja on selle aja jooksul muutunud. Päris alguses meenutaski justkui tavalist punni ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Pildi järgi on võimatu diagnoosi panna.
Palun minge uuesti perearsti juurde ja näidake seda punnikest talle.
Kui perearst ei saa aidata, siis soovitan nahaarsti konsultatsiooni, ...

Loe edasi

Lapse igemed

Lapsel näpp suus viimased paar päeva. Mõtlesin, et midagi hamba vahele kinni jäänud, aga hoopis põse siseseinal on valge kõva "moodustis". harjates näha ei olnud.

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Võimalik, et tegemist on trauma (nt. põske hammustamine) järgse suu limakesta kahjustusega või stomatiidiga (suu limakesta põletik). Pildi järgi on raske diagnoosi panna. Kui "moodustis" ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi