sisemise häbememokade vahelised liited 04.07.07 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Enne lapse ühe aastaseks saamist avastasin, et tal olid sisemised häbememokad kokku kasvanud. Käisime lõikusel. Kaasa anti kreem, millega määrida mõned nädalad.
Mure nüüd järmine, laps praeguseks 2-aastane ja aeg ajalt märkan, et need tahavad uuesti kokku kasvada. kui panen paar päeva seda kreemi peale, siis jälle asi korras. Kas nüüd võibki asi korduma hakkata? Mida ma teha veel teha saan, et asi ei korduks? Laps veel magamis ajal mähekmetega ja kui õues on, muidu jookseb paljalt.

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Kõige õigem oleks pöörduda uuesti arsti poole, kes diagnoosis häbememokkade kokkukasvamise ja määras ravi. Tavaliselt aitab hästi kreemiga ravimine ja kokkukasvamine lõppeb. Kui aga häbememokkade piirkonnas on kas või väike põletik, võib uuesti tekkida kokkukasvamine. Seepärast peaks kõigepealt arst lapse üle vaatama, et välja lülitada põletiku võimalus. Arst vaatab, kas oleks vaja uuesti läbi teha korralik ravikuur kreemiga.

Edu soovides,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Kas lapsel väikeste häbememokkade liited?

Lugesin internetifoorumist ühe ema kirja, kes kirjutas, et tema tütrel pole tupeava näha. Talle vastati, et need on liited. Uurisin oma last ja ka minu lapsel seda augukest lihtsalt pole. Kuhu peaksin ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Kui tupeava pole näha, on 2 võimalust. Põletiku tagajärjel võivad tekkida liited ja väikesed häbemokad liituvad. Teine põhjus võib olla kaasasündinud häire, mil neitsinahas puudub ava. Viimane ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi