tütarlapse suguelundi kohta küsimus 09.05.06 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Kuna esimene laps siis ei tea kas see normaalne. Käisin arsti juures täna, aga kuna arsti polnud, vaid õde, siis tema ei osanud vastata, vaid ütles, et kui tulete kuu aja pärast, eks siis räägite arstile. Aga ma ei saa nii kaua oodata.
Niisiis: Laps pea 11-kuune ja sealt alt on kõik nagu kokku kasvanud, varem ikka oli see teine auk ilusti näha. Ei oska öelda kah mis ajast nii, sest käib potil ja pole enne tänast põhjalikult vaja puhastada olnud. Täna tuli kaka mähkusse ja puhastasin põhjalikumalt ja märkasingi seda. Kas see normaalne?

Arst vastas:

dr Heli Grünberg

Pediaater

TÜ Kliinikumi lastekliinik

Tere,
Põhjuseks võib olla liidete teke. Kui laps urineerib normaalselt võib rahulikult oodata kuni lähete järgmine kord perearsti vastuvõtule. Kui liited on tõepoolest olemas, kasutatakse vahel kreemi, mis sisaldab hormooni.

Parimate soovidega
Heli Grünberg

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Lapse kaal

Mul oleks küsimus lapse kasvukõverate kohta ja kas need on normis.Mul on 1,6aastane tütar kes kaalub 9kg670gr on 81 cn pikk ja pea ümbermõõt on 45 cm.Perearst on öelnud mulle et kaalu võiks rohkem olla ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
18-kuuse tütarlapse keskmine kaal on 11,2 kg, kõige alumine piir, mis kenasti veel normipiridesse jääb on 9 kg. Keskmine pikkus selles vanuses on 82 cm. Teie lapse pikkus on seega õige pisut ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi