mähkmedermatiit 28.09.05 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 6-kuu vanuse tütre ema. Probleem seisneb selles,et juba kuu aega esineb pepu piirkonnas(vahel ka eespool)tugev punetus.Enda arvates on tegu mähkmedermatiidiga.
Oleme pidevalt peale pissimist ja kakkamist pesnud sooja veega,määrinud Essex Plus kreemiga Ja pannud nahale Menalindi(tsinki sisaldavkreem).
Kasutasime Pidevalt Libero mähkmeid nüüd proovime Pampersi mähkmeid,aga paremat tulemust ei näe. Viimasel arstlikul kontrollil ei soovitatud midagi kuigi pepu punetus juba oli.
Kas see lööve võis tekkida Pampersi niiskete salvrättide kasutamisest?
Mida peaks tegema? Ette tänades anneli.

Arst vastas:

dr Heli Grünberg

Pediaater

TÜ Kliinikumi lastekliinik

Tere,

Kirjelduse järgi võib lapsel olla tõesti mähkmedermatiit. Kõigepealt - nii palju kui võimalik hoidke last lahtiselt ilma mähkmeta. Vahel on vaja mähkmedermatiidi taandumiseks kreeme, mida apteegis käsimüügis ei ole. Näiteks Sibicort kreemi või kui mähkmedermatiit on kauakestnud ja visa paranema, koguni seenevastast kreemi. Pöörduge palun uuesti kas perearsti või nahaarsti vastuvõtule, kes oma silmaga löövet näeb ja sobiva kreemi retsepti kirjutab. Nahaarstile ei ole vaja saatekirja.

Edu soovides

Heli Grünberg

Heli Grünberg

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

punnid

tere
mul selline küsimus, minu 1 aastasel lapsel on tussu peal punased punnid Kas see on mähkmetermadiidi tunnused või on see midagi muud?Kuidas sellist asja ravida ise kodus?

Vastas dr Heli Grünberg

Tere!
Lapsel võib olla mähkmedermatiit. Ja nii nagu palju kordi varemgi, pean ütlema, et lööbe üle ei saa otsustada löövet ise nägemata. Löövet võiks näidata laste allergoloogile või nahaarstile. ...

Loe edasi

Lapsel punane pepu

Tere!

Minu 4,5 kuusel tütrel on pepu punane. Mitte päris pepu vaid pissu ümber, suured häbememokad ja nende kõrval jalgadel. Jama kestab juba poolteist kuud ja kuidagi sellest lahti ei saa. ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Nahaprobleemidega kipub ikka nii olema, et peaks oma silmaga nägema, enne kui midagi soovitada. Kirjelduse järgi võiks ehk probleemi püsimise põhjuseks olla seen. Sel juhul sobiks näiteks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi