fimoos 13.10.01 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Minu 2-aastane poeg saadeti lastekirurgi vastuvõtule fimoosi kahtlusega. Lastekirurg ütles, et opereerida pole vaja ja et ta ainult puhastab natuke (liidetest). Protseduur oli lapsele kohutavalt valulik, kuna mingit tuimestust ei kasutatud. Küsimus: kas selline lapse traumeerimine on õigustatud ja kas tavaliselt ei kasutatagi tuimestust?

Arst vastas:

dr Maret Eller

Lastekirurg

TÜK Kirurgiakliiniku lastekirurgia osakond

Lugupeetud lapsevanem!

Loomulikult tuleks last säästa igasugusest valust. Antud protseduuri saab täiesti valutult teha vaid üldnarkoosis. Lokaalne tuimestus vastava geeliga ei anna piisavat tulemust liidete vabastamiseks. Vähendab aga kindlasti valu pärast protseduuri. Ma ei tea, kas Teile pakuti üldnarkoosi võimalust ja kui ei, siis miks? Tean vaid, et narkoosis tehtavate protseduuride ja operatsioonide järjekorrad võivad sõltuvalt elukohast olla küllalt pikad.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

poisi hügeen

Tere Doktor!
Mul on tekkis selline küsimus. Laps alla aasta vana. Millal peaks hakkama poisslapsel peenise eesnaha alust pesema? Mis juhul diagnoositakse fimoos?

Ette tänades

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Eesnaha alust ei õnnestu enamusel poistel pesta enne 3. aastaseks saamist. Kuni selle vanuseni on poistel eesnahk kitsas, see on füsioloogiline fimoos ja käib selle vanusgrupiga kaasas. Pärast ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: