stafilokok 27.04.04 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Tere !
Meie 4 kuusel lapsel on kaks nädalat juba kaka roheline ja hapu lõhnaga.
Käisime perearstil ning tehti ka kaka analüüs kus selgus, et lapsel "õitseb" stafilokok ! Kas see on ohtlik ja mida teadma või tegema peaks ?
Ette tänades

Arst vastas:

dr Heli Grünberg

Pediaater

TÜ Kliinikumi lastekliinik

Tere,
Sageli kipume liialt palju stafülokoki süüks veeretama. Selles vanuses imikul ei ole enamasti stafülokokk süüdlane rohelise rooja tekkimisel, kui laps on ajaline ja senini terve olnud. Rooja uuring, koprogramm, näitaks, kas roojas on põletikule viiteid. Andmeid napib, et soovitusi täpsemalt anda. Kas laps on rinnapiimatoidul?, milline on kaaluiive?, kas nahk on puhas või on löövet? kas oksetleb ka? kui sageli roojab?
Kui laps on rinnapiimatoidul, peaks ema menüüs vähendama piima kogust, kui seda seal üldse rohkelt on. Kui nahal on ka löövet, tuleks ühe võimalusena arvesse ka piimavalgu talumatus. Lapsele võiks anda Gefiluse kapsleid. Lugege ka palun eespoolt, sealgi on imikul rohelise rooja põhjustest pisut juttu. Kui elate Lõuna Eesti kandis, kutsuks küll vastuvõtule. Nappide andmete alusel, on raske arvata-soovitada.
Lugupidamisega
Heli Grünberg

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

stafilokok

Tere!
Juba paar kuud tagasi tehti lapsele test ja avastati et tal on stafilokok.Talle määrati ravi...antibiootikumid nimega Ospen 400.Ja öeldi et laps sa selle bakteri sünnitusmajast.Hetkel on laps ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Teatud stafülokokid elavad organismis (nahal, seedtraktis) ja kuuluvad ning jäävad meie "normaalsete" mikroobidest kaaslaste hulka. Mõned stafülokokkide pere liikmed võivad vahel harva haigust ...

Loe edasi

stafilokok

Tere
Küsimus selline kui palju maksab stafilikoki vastu vaktsneerimine ja kas sellega kõrval mõjusid ka on.

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Stafülokoki vastast vaktsiini ei ole välja töötatud.
Lugupidamisega
Heli Grünberg

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi