nahal mingid näsad 04.04.04 / Lastehaigused

Külastaja küsib:



Tere!
Minu poja on 1,5 aastane.Kui ma ei eksi, siis umbes 3 kuud tagasi hakkas tal seljale ( selle parempoolse nn.tiivakondi piirkonda-ei oska kohta seletada paremini) kasvama üks punn,tasapisi see läks järjest suuremaks.Arvasin algul, et hakkab mingi sünnimärk tekkima.See on selline nagu naha näsa.Nüüdseks on seal neid juba palju.Esialgu küll teised väikesed aga tasapisi ikka kasvavad.Mul juba hirm, mis see küll olla võiks.
Panin nüüd ruttu nahaarstile ka aja kinni.
Kui need ongi mingisugused kasvajad ,kas neid siis eemaldatakse ka? Olen Teile väga tänulik kui saate mulle mingisugustki nõu anda.

Arst vastas:

dr Heli Grünberg

Pediaater

TÜ Kliinikumi lastekliinik

Tere,
Ilma neid moodustisi nägemata on väga raske arvata, mis need olla võiks. Valisite just õige variandi, alustada tuleks nahaarsti konsultatsioonist.

Edu!
Heli Grünberg

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Lööve nahal

Tere. Olen juba nõutu. Lapsel oli neljapäevast pühapäevani kõrge palavik. Alates kolmapäevast tekkisid mingid punased laigud rindkerele. Neljapäeval käis kiirabi, arvas et tegu kontaktdermatiidiga, soovitas ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

On olemas selline lastehaigus nagu "kolme päeva palavik", meditsiini keeles exanthema subitum. Sel juhul on lapsel kolm päeva kõrge palavik ja palaviku langedes tekib nahale punetav ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi