GGT 17.06.22 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere.

GGT tase veres 468, järgnevad protsetuurid juba paika pandud aga kas on üldse lootust et sellest eluga pääseb. Alkoholile on veto peale pandud ning toitumist parandanud.
Ette tänades

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Kui GGT on olnud üle normi, siis oleks oluline jälgida, kas see näitaja paraneb dieedi ja alkoholi keelu foonil sel ajal, kui ootate täpsemaid uuringuid. Palju oleneb muidugi tõusu põhjusest. Aga kui seda näitajat saab seostada mõne toksilise aine, näiteks ka alkoholi ajutise toimega, siis on lootust, et mõju lõppedes maks taastub tasakaalustatud toitumise ja tervisliku elustiiliga.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Näidud

Tere.

Kreatiniin viimane soovituslik norm,95.

eGFR - 55

Arst ütles maksanäitajad halvad, aga need näitajad ju neerudel?

Mina loen välja, et mul kerge ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kreatiniin on tõesti neerufunktsiooni näitaja ja maksa funktsiooni üle selle alusel otsustada ei saa.
Maksa funktsiooni näitavad ALT, LDH ja GGT.

Lugupidamisega
Loe edasi

Mida arvata analüüsi vastustest ? Analüüsi vastused pildil.

Tere, mida arvata sellistest analüüsi vastustest?
Eriti GGT ja trombrokrit.
Olen naine, 28,
- suitsetan. ~10 sigaretti päevas vabal päeval vabal päeval. Tööpäeval vähem. Analüüs on antud ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Esiteks analüüsidest - teil on referentspiiridest veidi suurem valgevereliblede (WBC) väärtus, seda lümfotsüütide arvelt. See ei pruugi olla patoloogia, kuna inimeste individuaalsed väärtused ...

Loe edasi

Aluseline fosfataas (ALP)

Tere,

tegin synlabis maksapaketi uuringu ja tulemused siis järgmised.
Alaniini aminotransferaas (ALAT) 11 U/l
Gammaglutamüüli transferaas (GGT) 18 U/l
Aluseline fosfataas ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kõik uuringud peaksid olema referentspiirides ehk normis. Eeldan, et Synlab ei kasuta teistsugust aluselise fosfataasi määramise meetodit kui haiglad. Meie normide järgi on see korras.
Loe edasi

GGT

Tere. Vereanalüüsi vastus lisatud failis.
GGT 46, kas on põhjust muretsemiseks?
Alkoholi ja ravimeid ei tarvita. Kehakaal normaalne. Oma perearstiga ei saa ühendust.

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teie GGT väärtus jääb referentspiiridesse ehk normaalsete väärtuste piiridesse paljude teiste laborite referentsväärtuste järgi.
Ma ei ole tuttav Jõgeva labori GGT määramise metoodikaga, ...

Loe edasi

Maksanäitajad vereproovis kõrged

Tere!

Olen 65-aastane naine, ei joo ega suitseta, varem olin pisut ülekaaluline, praegu normkaalus.
2012. a sügisel avastati sapikivid. Vereanalüüsis oli GGT näit 90. Kirurg saatis magnetresonantstomograafi ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere
Tänan teid väga põhjaliku ja informatiivse haigusloo kirjelduse eest.

Saan aru, et kõigepealt äratas tähelepanu ebaselgetel põhjustel suurenenud GGT väärtus, mida seostati muude ...

Loe edasi

Analüüsi tulemused

Tere! Kuidas kommenteerite analüüsi vastuseid? Osadel juhtudel on normist kõrvalekalle olemas, seega kas peaksin muretsema?

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Alustame lõpust. D-vitamiini hulk on veidi vähenenud, seega oleks näidustatud D-vitamiini suukaudu juurde võtta. Väga drastiliselt madal tulemus ei ole, seega pole põhjust arvata, et ...

Loe edasi

Gamma glutamüül transferaas seerumis

Gamma glutamüül transferaas seerumis

Liisa Kuhi

Vastas dr Liisa Kuhi

Tere!

Tänan küsimuse eest!
Gamma glutamüüli transferaas (GGT) on ensüüm, mis esineb mitmete elundite (maks, neerud, kõhunääre) rakkudes. Selle ensüümi suurenemine veres võib tekkida ...

Loe edasi

GGT

Tere! Mul on selline küsimus,et kas te oskate õelda,mida näitab vereanalüüsis GGT.Kas see võib olla seotud maksa või sapi funktsioonidega?

Vastas dr Jüri Laasik

GGT e. gamma glutamüüli transferaas näitab tõesti häireid maksa talitluses. Tema sisaldus võib olla tõusnud sapipaisu, maksatsirroosi, maksakasvajate ja maksale toksiliselt mõjuvate ravimite tarbimise ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: