Mõned näitajad veres paigast, kas on Ok? 12.01.22 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Palun kommentaari vereanalüüsile (tehtud lihtsalt jälgimise/kontrolli mõttes), kas kõik on ok kuigi mõned näitajad on normi piirest erinevad. Kas midagi peaks muutma või analüüsi kordama. Laps oli enne seda nädalake juba terve tegelikult. Ja kuna kõik ei mahtunud pildile siis eespoolsed näidud olid normi piires.

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Näha ainult osa hematoloogilisest uuringust, seega raske kommenteerida.
Tundub olevat väike lümfotsüütide ülekaal, mis võib, aga ei pruugi olla põetud viirusinfektsiooni tulemus.
Kahjuks ei ole pildil näha punaverd, seega võimaliku aneemia kohta kommentaari anda ei saa.

Vereanalüüsis soovitan vaadata hemoglobiini numbrit, vajalik välistada aneemia võimalus. Olemasolevates uuringutes suurt patoloogiat ei ole.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Raua üleküllus varas

Tere! Minu emal on rauatase veres 361 perearst konsulteeris hemotologiga ja sai vastuse.et kuni 1000 ei maksa muretseda.Minu ema tarbib MagneB6 vitamiine.Lugesin netist, et B gruppi vitamine ei tohi ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Rauatase veres isoleeritud näitajana ei ole omaette haigus ja seda ei tule ka eraldi käsitleda. Eakamatel inimestel esineb küll pigem seedetraktist imendumishäireid, mis avalduvad pigem ...

Loe edasi

Vereproovi tulemused

Tere!

Olen varsti pea 10 aastat artriiti põdenud ja selle tõttu käin kord kvartalis kontrollis. Viimane vereproovi andmine oli suvel, siis olid kõik näitajad korras. Sügisel erinevatel põhjustel ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teile muret tegevad lümfotsüütide ja monotsüütide üldarv on tegelikult normilähedased ja muretsemiseks ei ole põhjust. Minimaalset suurenemist võib põhjustada näiteks põetud viirusinfektsioon. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: