vereanalüüs 15.01.20 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

käisin verd andmas ja tunnen muret. kas peaksin täpsustavatele uuringutele minema?
Eosinofiilide arv , Monotsüütide arv,Lümfotsüütide arv ja Leukotsüüdid tunduvad päris korrast ära.
Milles võib asi olla ja kas äkki veel midagi valesti tulemustes,mida ise ei oska vaadatagi?




Hemogramm:
            Hemoglobiin 145 g/l 118 - 150 g/l
            Hematokrit 43.2 % 37 - 47 %
            Erütrotsüüdid 4.62 E12/L 4 - 5.1 E12/L
            MCV 93.5 fl 82 - 99 fl
            MCH 31.4 pg 28 - 36 pg
            Leukotsüüdid 11.8 E9/L 4.1 - 9.4 E9/L
            Trombotsüüdid 324 E9/L 150 - 450 E9/L
            Neutrofiilide arv 5.1 E9/L 1.5 - 6.7 E9/L
            Eosinofiilide arv 1.1 E9/L 0.03 - 0.44 E9/L
            Basofiilide arv 0.1 E9/L 0 - 0.1 E9/L
            Monotsüütide arv 1.3 E9/L 0.2 - 0.8 E9/L
            Lümfotsüütide arv 4.3 E9/L 1.3 - 3.6 E9/L
Ferritiin 48.8 µg/l 10 - 150 µg/l
C-reaktiivne valk (kõrgtundlik) 0.34 mg/l 90 ml/min/1,73m2
Kilpnääret stimuleeriv hormoon ehk TSH
3.57 mIU/l 0.4 - 4 mIU/l
Kolesterool 4.1 mmol/l 1 mmol/l
Triglütseriidid 1.09 mmol/l 75 nmol/l
Väärtus <30 nmol/l on D-vitamiini puudulik tase
Glükoos paastuplasmas 4.9 mmol/l 4.1 - 6.1 mmol/l

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Vereanalüüsis on referentspiire veidi ületavad näitajad, mis aga ei ole ükski murettekitavates väärtustes.
Kui olete hiljuti põdenud viirushaigust või on olnud allergiat, siis võiksid väikesed muudatused olla sellest tingitud.
Ka tasub meeles pidada, et igal inimesel on oma individuaalsed väärtused ja mitte kõigil ei ole kõik väärtused referentspiirides ehk normis ka siis, kui inimene on tegelikult täiesti terve.

Soovitaksin uuringut nädala-paari pärast korrata. Üsna tõenäoliselt on siis need väikesed muudatused kadunud. Kui ei ole, võib oletada, et tegemist on teie individuaalsete normiväärtustega. Kui näitajad on selgelt suurema erinevuse suunas liikunud, võib mõelda, mis on selle põhjuseks.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Vereanalüüs

Tere.
Arst kiitis selle analüüsi (lisatud) tulemused heaks, vaatamata sellele et referentsist väljas kohati. Milline on Teie arvamus?

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Referentsist väljas olevad parameetrid ei ole kliiniliselt olulised. Eosinofiilide madalam tase ei ole patoloogia. Lümfotsüütide absoluutarv on korras. Komplekshinnanguna tegemist normaalse ...

Loe edasi

vereanalüüs

Tere,
Hiljuti tehtud vereanalüüs näitas, et trombotsüütide arv on piiri peal (vanust 58.a.).Mida soovitate nende arvu vähendamiseks ette võtta? Tänan

Lugupidamisega

Mart

Vastas dr Jüri Laasik

Ter,

Piiripealsete väärtustega ei ole midagi vaja ette võtta. Bioloogilise organismi reservid ja variatsioonid on muutuvad kaunis suurtes piirides ja seetõttu pole normväärtuste servas vaja ...

Loe edasi

vereanalüüs

Olen 52 aastane mees. Tegelen aktiivselt tervisespordiga. Vereanalüüs näitas, et MCHC on 375 g/l . normaalne on 315-345. Kas minu näitaja võib tekitada mingit probleemi tervisele?

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,

MCHC näitab punaliblede keskmist hemoglobiinisisaldust ja ei oma iseseisva näitajana olulist diagnostilist väärtust. Teda saab hinnata koos teiste punavere näitajatega.
Lugupidamisega
Loe edasi

vereanalüüs (lisaks)

Hetk tagasi esitasin küsimuse vereanalüüsi kommenteerimiseks (trombotsüüte palju), kuid unustasin märkimata, et tegemist on 43 aastase naisterahvaga. Vabandan.

Vastas dr Jüri Laasik

Vastatud

Loe edasi

1 a tüdruku vereanalüüs

tere,

1 aastase tüdruku vereanalüüsil on tulemused
WBC 12,6
HGB 106
HCT .335
PLT 555
kas on põhjust muretsemiseks?

tänud vastamast!

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,

Antud tulemused vastavad selle vanuse normidele. Vaid trombotsüüdid (PLT) on veidi kõrgemad kui vaja. Võiks mõne aja pärast korrata.

Tervitades
Jüri Laasik

Loe edasi

vereanalüüs

Olen 33.a. naine. Tunnen ennast väsinuna, vahel iiveldab. Kas vereanalüüs oleks esimene samm, mille järgi võiks põhjuseid leida? Viimati tegin vereanalüüse 7.a. tagasi raseduse ajal ja siis oli hemoglobiin ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Kahtlemata on vereanalüüs esimene samm nimetataud põhjuste väljaselgitamiseks, eriti kui arvestada, et viimati seda 7 aastat tagasi tegite ja ka perekonnas on esinenud leukeemiat. Madal hemoglobiini ...

Loe edasi

Põletiku näitajad

Kas vereanalüüs näitab alati kui organismis on mingid põletikud?
Minul on juba 4 aastat ebaselge päritoluga palavikud. Võetud vereproovid on alati korras olnud. Olen viibinud ka 2 korda Tallinnas ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Üldlevinud põletikunäitajateks on erütrotsüütide settereaktsioon (SR või ESR) ehk niinimetatud veresete ja C-reaktiivne valk (CRV). Enamusel juhtudest on nad põletiku puhul tõusnud, kuid tagasihoidliku ...

Loe edasi

vereanalüüs

kui ei ole haigekassat kas ja kui palju maksab vere täielik analüüs. tervis halb. elan meremeeste haigla lähedal. tervislikel põhjustel ei tööta.tasakaal jn. olen 43.a. naine.

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Sõltub sellest, mida Te mõistate "vere täieliku analüüsi" all. Tavaline kliinilise vere automaatuuringu hind on maksimaalselt 33.00 krooni.
Tervitades
Jüri laasik

Loe edasi

vereanalüüs

Tere!
Mulle tehti hiljuti vereproov ja sooviksin saada mõnede näitajate kohta täpsemat informatsiooni (millele need arvud viitavad): lümfotsüüdid 52%, neutrofiilid 36,2%, MPV10,1fL
Ette väga ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere Liisi,
Kui Teile tehti vereanalüüs, siis oli sellel kindlasti ka mingi põhjus. Soovitan lisainformatsiooni küsida arstilt, kes selle uuringu määras. Kontekstist väljakistuna ei ütle need numbrid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: