Vereanalüüs näitab ALAT 27 kas see on halb näitaja ja millega on probleeid. 23.11.21 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

kas verepilt on halb

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Kui kaebusi ei ole ja ALAT on 27, siis mingit patoloogiat diagnoosida ei saa.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Vereanalüüs

Tere
palun ülevaadet 88.a mehe verepildist.
Kas soovitaksite lisauuringuid, - analüüse, milliseid?

Glükoos,Kusihape, Alat, Asat, reumatoidfaktor referentsi vahemikus.
Verelipiidid ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Silma hakkab suurenenud põletiku näitaja CRP ja suurenenud settekiirus, samuti monotsütoos.
Antud juhul peaks selgitama, mis on põhjustanud käe turse, kus kindlasti on mingi põletiku ...

Loe edasi

vereanalüüs

Soovin teada, mida näitab vereanalüüsis Ret number ja millega on tegu kui see on lubatust üle 10 ühiku kõrgem(84,3)?

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

See on retikulotsüütide arv ja suurem on ta siis, kui inimene paraneb verekaotusest või kroonilisest aneemiast. Näitab, et vereloome töötab.

Marge Kütt

Loe edasi

Neerunäitajad

Tere,

pöördusin neuroloogi poole seoses surinatega jalalabades ja rahutute jalgadega. Neuroloog lasi teha vereanalüüsi ja ütles, et kõik näitajad on korras. Ise hiljem aga vaatasin, et näitaja ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teile muret teinud näitaja eGFR on arvutuslik näitaja, see tähendab, et koosneb mitme parameetri suhtest, mitte seda ei mõõdeta eraldi.
Teie raviarsti väide, et analüüsid on korras ...

Loe edasi

vereanalüüs

Olen 52 aastane mees. Tegelen aktiivselt tervisespordiga. Vereanalüüs näitas, et MCHC on 375 g/l . normaalne on 315-345. Kas minu näitaja võib tekitada mingit probleemi tervisele?

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,

MCHC näitab punaliblede keskmist hemoglobiinisisaldust ja ei oma iseseisva näitajana olulist diagnostilist väärtust. Teda saab hinnata koos teiste punavere näitajatega.
Lugupidamisega
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: