Rasedus ja trombotsüütide madal tase 22.11.18 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere

Mure järgmine.
Mul on rasedust 27+ nädalat ning vereproovidest avastati, et trombotsüütide arv on järsult langenud.

Lisasin enda tulemused pildina.

Kirjutan siia igaks juhuks ka varasemad tulemused, mis olid normi piires:

Enne rasedust- veebruar 2018 trombotsüütide näit 225 (norm 150-450), mai 2018 - näit 202

Raseduse ajal:
07.09.18 - 164
10.09.18 - 152
22.11.18 - 68

Teised vereproovid olid normi piires ning muid kaebuseid ei esine.

Minu küsimus: mida võib antud vereproovide tulemus tähendada? Olen väga mures. Kas see on seotud rasedusega või võib olla seotud mõne muu ohtliku haigusega? Palun Teie kommentaari.

Lisaks veel küsimus, paari päeva pärast on mul ees lennureis. Kas soovitaksite selle tõttu reis ära jätta?

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Saan aru, et siiani on rasedus kulgenud probleemideta. Soovitan kindlasti järgmist: kontrollida uriiniproovi valgu erituse suhtes ja korrata kindlast hematoloogilist uuringut. Uriiniproov on vajalik preeklampsia välistamiseks ja uuringu kordamine võimaliku juhusliku vea välistamiseks. Mõlemat tuleks kindlasti teha enne lennureisi, et olla kindel, et kõik on endiselt hästi.
Kui trombotsüütide hulk on endiselt langenud ja uriiniproovis on positiivne valgu leid, siis tuleks kindlasti konsulteerida teie rasedust jälgiva ämmaemanda või arstiga.
Lennureisi võiks planeerida, kui uuringud on korras ja ämmaemand teiega rahul.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

madal PDW näitaja ja kõrgenenud kaaliumi näitaja analüüsis

Tere,
palun kommenteerida minu 14.03.2017 tehtud vereanalüüsi tulemust, täpsemalt kahte näitajat PDW ja Kaalium veres:
PDW 10,8%
Kaalium ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

PDW on arvutuslik parameeter ehk selline suhtarv, mida arvutatakse teiste veres olevate ja reaalselt mõõdetavate näitajate alusel. Tähendab ta trombotsüütide jaotuvust suuruse järgi. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: