Usaldusväärne test 18.05.17 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Olen teinud hiv testi viljandi haigla laboris veeniverest 2 kuud peal juhuvahekorda,oli neg. ja siis kui oli möödas 5 kuud tegin kiirtesti kodus.oli ka neg.Kui usaldusväärne see kiirtest on mida saab tellida tervisetestid.ee? Kas võin olla kindel nendes tulemustes?

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Lugupeetud patsient

Apteegis müüdavate kiirtestide usaldusväärsuse kohta mul andmed puuduvad.
Laboritestid peavad olema kontrollitud ning verifitseeritud, seega ma Viljandi Haigla labori tulemust usaldaksin. Kuna kirjutate, et esmase testi ja potentsiaalse nakatusvõimaluse vahel oli teil aeg 2 kuud, siis nakatumise korral oleks juba esimene test pidanud olema positiivne, kuid oli korras. Sellest võiks järeldada, et te ei nakatunud.
Kui olete siiski jätkuvalt murelik ja soovite kindlust ning südamerahu, siis võiksite korra veel teha testi haiglas. Kahe negatiivse tulemuse järgselt peaks nakatumisvõimalus olema välistatud.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Analüüsid

Tere,

Mind painab juba 6kuud mure peale tatoveeringu tegemist,et võisin saada HIV...olen teinud 3 analüüsi Ida-Tallinna keskhaiglas ja viimase täpselt pool aastat hiljem kõik on neg. aga kartus ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Ida-Tallinna Keskhaiglas tehtud HIV test on igati usaldusväärne patsientide kontrollimiseks mõeldud test. Doonoriverel on lihtsalt erinevad kontrollikriteeriumid, mitte et selle testiga ...

Loe edasi

Testide usaldusväärsus

Tere!
Kas Prosta-Check® eesnäärme funktsiooni (PSA) kiirtest koduseks kasutamiseks
on usaldusväärne ? Kui test midagi halba ei näita, eesnäärmevähki riski hetkel ei ole? Või oleks kindlam perearsti ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kodused kiirtestid ei ole mõeldud diagnostikaks juhul, kui tegemist on tõelise probleemiga. Kindlasti ei saa nende tulemuse põhjal langetada ühtegi otsust ja ka arstile ei ole nendest ...

Loe edasi

HIV RNA test

Mul on segadus seoses hiv RNA tegemise ajaga. Olen lugenud internetist, et mõni arst ütleb, et enne 3.nädalat pärast kahtlast vahekorda pole mõtet antud testi teha. Ise käisin 8.päeval pärast kahtlast ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

HIV nakkuse puhul muutub viiruse RNA veres määratavaks keskmiselt 10.päeval peale nakatumist. Samas on see sama individuaalne kui kõik muu meditsiinis: mõnel nakatunul võib RNA muutuda ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: