Testide usaldusväärsus 17.04.15 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere!
Kas Prosta-Check® eesnäärme funktsiooni (PSA) kiirtest koduseks kasutamiseks
on usaldusväärne ? Kui test midagi halba ei näita, eesnäärmevähki riski hetkel ei ole? Või oleks kindlam perearsti juurest test teha? Kui tihti peaks end kontrollima
http://www.intime.ee/tooted/prosta-check%C2%AE-eesn%C3%A4%C3%A4rme-funktsiooni-psa-kiirtest-koduseks-kasutamiseks

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Kodused kiirtestid ei ole mõeldud diagnostikaks juhul, kui tegemist on tõelise probleemiga. Kindlasti ei saa nende tulemuse põhjal langetada ühtegi otsust ja ka arstile ei ole nendest abi.

Soovitan kindlasti pöörduda perearsti poole ja teha PSA test, vajadusel lisatakse labori poolt fPSA test ja arvutatakse suhe. See uuring on üheks kriteeriumiks eesnäärme vähi ja lihtsa suurenemise eristamiseks. Uuring üksi seda ei erista, urineerimishäirete ja PSA taseme suurenemise korral tuleks kindlasti konsulteerida uroloogi või androloogiga.

Parimate soovidega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

vereproovide näidud

3 proovi ei ole korras,PDW-CV,Neut% ja Lymph%.Teised proovid on korras.Kuna varem oli verega probleeme,kas selliste näitajate puhul peaks eriarstiga konsulteerima.Varem oli valgeid vähe ja punaseid palju ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Saan teie murest aru, kindlasti teeb selline diagnoos kõikide uuringutulemuste suhtes väga valvsaks.
PDW-SD näitab vereliistakute ehk trombotsüütide suuruse erinevust ja on arvutuslik ...

Loe edasi

Analüüside vastused.

Tere,

Arstile saan alles järgmine nädal, kuid mure on juba väga suur. Palun öelge kas see näit tähendab, et mul võib olla HIV

Ma lugesin internetist,et kui on alla 1-e siis ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Lümfotsüütide alaklassidest on allpool referentspiiri ainult CD4/CD8 suhe, mille referentsväärtuseks loetakse erinevates laborites ka 0,9 (teil 0,88 ehk praktiliselt sama).
Selline ...

Loe edasi

Neutropeenia

Tere

lisasin manusesse lapse (17 a) vereanalüüsi vastused. Perearsti poole pöördusime, kuna viimase kuu jooksul olid kaks korda esinenud ca 1,5 päeva kestvad üsna tugevad iiveldushood, mida ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Analüüsis on tõesti olemas kerge neutropeenia. Rauapuudusega see ei seostu, ferritiini näit ja hemoglobiini näit, samuti erütrotsüütide indeksid MCV, MCH ja MCHC on normis. Seega pole ...

Loe edasi

Vereproov

Tere!
Sooviks Teie arvamust vereproovi kohta, kuna osad näidud on veidi kõrgemad/madalamad või suhteliselt piiri peal. Panen osadele juurde ka kuu aega tagasi võetud vereproovi vastused. Kuna erinevates ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kui hinnata teie kilpnäärme funktsiooni näitajat, siis jääb mulje, et liigute kilpnäärme alatalitluse suunas. Soovitav oleks määrata juurde FT4 ja pidada nõu perearsti või endokrinoloogiga ...

Loe edasi

vereanalüüs

käisin verd andmas ja tunnen muret. kas peaksin täpsustavatele uuringutele minema?
Eosinofiilide arv , Monotsüütide arv,Lümfotsüütide arv ja Leukotsüüdid tunduvad päris korrast ära.
Milles ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Vereanalüüsis on referentspiire veidi ületavad näitajad, mis aga ei ole ükski murettekitavates väärtustes.
Kui olete hiljuti põdenud viirushaigust või on olnud allergiat, siis võiksid ...

Loe edasi

Tere!

tere! Ma väga sooviks teada oma analüüside vastuse tõlget . Sellest saan aru, et mul on bakter , aga teisest leiust ma aru ei saa.
Tähistatuna maolukutikoopa biopsiamaterjalis on 0,2 ja 0,3 cm ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Tegemist on biopsiamaterjali uuringuga, mis on võetud gastroskoopial. Uuringu vastus kinnitab, et teil on krooniline gastriit ja positiivne helikobakteri leid. See seisund kuulub ravile ...

Loe edasi

Vereanalüüsi tulemused

Ca kuu kestnud pidev väsimus, iiveldus, pea ringlus.
Tegin täna vereanalüüsi:
Hemogramm:
Hemoglobiin 130 g/l 118 - 150 g/l
Hematokrit 39.0 % 37 - 47 %
Erütrotsüüdid 4.40 ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Anaüüsi tulemus on korras.
Sellega saite välja lülitada järgmised väsimuse ja halva enesetunde põhjused: aneemia (Hgb ja ferritiini väärtus, samuti erütrotsüütide indeksid MCV, ...

Loe edasi

Vereanalüüsi tulemus!

sooviks lahtiseletust ja mida tulek teha et neid näite korda saada!

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Hematoloogiline uuring on korras, "kollased" eosinofiilide ja monotsüütide väärtused võivad olla normi variant.
ALAT väärtus ei ole samuti patoloogiline, nii väike suurenemine üle ...

Loe edasi

Hambatäidise toksilisuse testimine

Sooviksin teada, kus ja kas üldse oleks võimalik testida hambatäidise võimalikku toksilisust minule?

Käisin hambaarsti juures kevadel. Üks ülemine tagumine hammas oli juba siis väga tundlik ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Tundlikkust täidismaterjali suhtes ma ei oletaks, see on rohkem müüt kui tegelikkus. Samas on teil olemas reaalsed kaebused parandatud hamba piirkonnas, mis püsivad juba päris pikka aega ...

Loe edasi

Lapse vereanalüüs korrast ära

Tere!

Käisime lapsega vereanalüüsi andmas. Perearst arvas, et kehas viirus (laps oli haige viimati 3 nädalat tagasi, nohu).
Veres on korrast ära WBC, MCV, Neut, Eo - kõik madalamad. ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Midagi tõsisemat kahtlustada ei oska, vereanalüüs on normi lähedane.
Neutrofiilide arv on veidi vähenenud, WBC ehk leukotsüütide arv samuti. Võib olla mööduv ja seotud 3 nädalat ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: