Hct ja Rbc veidi madal 27.04.23 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere, sain teada oma hemogrammi tulemused. Kas HCT36,6 ja RBC 4,04 on normaalne tulemus või on tarbis rauapreparaate tarvitama hakata?

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Need 2 näitu on referentspiirides.
Infoks lisan igaks juhuks, et tegelikult peaks hematoloogilisele uuringule hinnangu andmiseks nägema kogu uuringut, muidu võib üksikute parameetrite interpreteerimine viia valedele järeldustele.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Vereanalüüsi näidud

Tere
Ehk oskate aidata.Kas need näidud on korras nagu arst ütleb,
laps väsib füüsilist tehes kiiremini ära
laps saab 4 aastaseks ja viimasel ajal on näidud
17.04 võetud
WBC-14,8

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Arvan, et vereanalüüsidega seda küsimust ei lahenda. Vereanalüüsides ei ole midagi, mis selgitaks väsimuse põhjust.
Ka ei ole kumbki vereanalüüs sellisel kujul arstlikult interpreteeritav, ...

Loe edasi

Analüüs

Tere
Kas te saaksite täpsemalt lahti seletada kas kõik on hästi või ei ole?
WBC 8.5 /nL 4.1 - 9.7
RBC 4.31 /pL 4.1 - 5.2
Hb 110 g/L 121 - 150
Hct 35.3 % 37 - 45
MCV 81.8 fL 82 ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teil on rauavaegusaneemia tunnused (madal Hgb, MCV, MCH, MCHC, ferritiin). Ilmselt on senine rauaravi olnud ebapiisav, kas liiga väike annus või liiga lühike kuur.
Soovitan konsulteerida ...

Loe edasi

hemoglobiin ja ferritiin

Miks hemoglobiin langeb (oli 96, nüüd 89), kui ferritiin tegelikult tõuseb (oli 6, nüüd on 8)?
Kui madal hemoglobiin on päriselt ohtlik?
Kas ootamatud pearinglused võivad olla selles staadiumis ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teil on rauavaegusaneemia, seda kinnitavad Hgb, MCV, MCH ja ferritiini madalad väärtused. Ferritiini muutus 6-lt 8-le ühikule ei ole suurenemine, vaid analüütiline variatsioon, ferritiin ...

Loe edasi

Piiripealsed MCH ja MCHC. Mida tähendavad? Aastaid oli madal ka MCV

Mida tähendavad? Aastaid tagasi oli madal ka MCV (76,4), see näitaja viimasel ajal stabiilselt tõusnud (85- 88), samuti Hb, mis nüüd on tõusnud 140ni, detsembris oli Hct nõksu üle piiri (on viimastel aastatel ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teil on vereanalüüs normilähedane. MCV ja MCH on piiripealsed ja see võib viidata vähenenud rauavarudele organismis. Kuna Hgb ja Htc on normis, ei ole kindlat näidustust rauaraviks.
Loe edasi

Vereanalüüs

Oleksin tänulik kui vaataksite üle ja annaksite hinnagu järgmiste vereanalüüsi näitajate osas

Materjal Analüüs Tulemus Ühik Referentsväärtus Kuva
lisainfo *
11.07.2023 11:50 LH-plasma

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Näitajatest on probleemne ainult rauapuudusaneemiale viitav osa (madal ferritiin, MCV, MCH, MCHC), samas aneemia väga väljendunud ei ole. Ka foolhape on pigem madal, aga seda ainult ühel ...

Loe edasi

Vereproov

Tere!
Palun kommentaari vereproovile. MPV ja PDW näidud on normist kõrgemad. Mis need tähendavad ja kas peaksin midagi ette võtma?
Hb 128 g/l
Hct 39.5 %
WBC 7.0 E9/L
RBC 4.60 ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Mõlemad näitajad MPV ja PDW on arvutuslikud parameetrid trombotsüütide ehk vereliistakute kohta. Arvutuslikud parameetrid ei ole väga täpsed ja seetõttu on tulemused sageli veidi referentspiiridest ...

Loe edasi

Vereproov korrast ära?

Tere! Muretsen vereproovi pärast, kus Hct, RBC,MPV ja PDW on kõrgemad.

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Vabandust, te kirjutate, et olete mees ja siiani imetate? Äkki läks midagi segamini?
Vereproov on üldiselt korras, hematokriti väärtus viitab sellele, et võiksite rohkem vedelikku ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Tere. Olin kaks kuud tagasi haige. Köha, nohu, siiani natuke röga kurgus. Arst tegi analüüsi. Osad asjad paigast ära. Kas põhjust on muretsemiseks?
Seerum
CRP
1.74 mg/l <10
06.01.202111:04 Veri

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Vereproovi tulemused on teil korras. Ka rakkude üldarvud on tegelikult paigas. Saan aru, et teile tegid muret referentsväärtuste piirist veidi väljas olevad tulemused (WBC, Mono, Lymph), ...

Loe edasi

Vereanalüüsi tõlgendamine

Tere,

oleksin südamest tänulik, kui leiaksite aega kommenteerida mu vereanalüüsi tulemust:
WBC 7,1
RBC 4,57
HGB 133
HCT 39,3
MCV 88,0
MCH 29,1
MCHC ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,

Teie vereanalüüs on täiesti korras, ainult järgmine kord teete asja lihtsamaks, kui lisate ka oma soo ja vanuse.

Tervitustega
Jüri Laasik

Loe edasi

Rumal juhus.

Perearst saatis mind põlvevaludega reumatoloogile. Kaasa andis mitme aasta vereanalüüside koopia , mis oli paberi kokkuhoiu mõttes tehtud mõlemale lehe poolele. Juhtus nii, et reumatoloog luges ainult ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Mitme aasta tagune vereanalüüs on oma väärtuselt võrdne nulliga ja soovitaks teha ikka uue. Antud näitajatel pole peale kolesterooli ja HDL-kolesterooli tõusnud väärtuste häda midagi. Kahjuks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: