Mustad tükid rögas. 10.06.14 / Kopsuhaigused

Külastaja küsib:

Tere
Kogu lugu algas kui rahulikult arvuti taga olles lõi rindu valu. Neid valusid enne ka olnud aga mitte nii hullud, elukaaslane kutsus kiirabi sest tekkis ka paanikahoog. Kiirabi käis mõõtis ja kõik oli normis. Andis mingit rahustit.
Pärast seda läksin perearsti juurde. Esimese visiidiga soovitati rohkem liikuda.
Tõsi ta on et programeerimijana töötamine on istuv töö samas maal elades tuleb natuke liigutada ka.
Valud olid ikka alles. Läksin uuesti. Saadeti kardioloogi juurde, seal kirjutati 25mg päevas mingit beetablokaatorit+xanax juhuks kui paanikahoog uuesti tekib ja pandi u 2 kuu kaugusele uuring.
Läksin uuesti perearstile kui kael hakkas valutama ja pool nägu nagu muutus kangeks liigutades.
Diagnoositi närvipõletik.
Sain rohu (xeforapid). Võtsin neid ja umbes nädala pärast valu peaaegu kadunud. Ju sain külma siis.
2 päeva peale selle närvipõletiku rohu võtmist tekkis ka kuiv köha, hiljem peale rögalahtisti võtmist ilmusid röga koos hallide(peaaegu mustad) tükkidega. Mitte palju aga nagu rögas oleks tolm vms segatud.
Läksin uuesti arsti juurde, öeldi et kurgumandlid pasites ja anti mingid 500mg antibiootikumid. Mandlid paranesid aga röga mustade tükkidega läks hullemaks. Läksin uuesti perearsti juurde ja küsisin kopsupilti. Olin nimelt vanuses 15a-27a suitsetaja umbes pakk päevas.
Perearstile tagasi minnes oli uuringu tulemus et kopsud on normis.
Samas kuulnud et röntgen ei näitagi kõiki haigusi.
Kuhu peaks edasi pöörduma. 1 võimalusena kaalusin Tallinasse eriarsti juurde otse tasulisele vastuvõtule et KT kontrollis ka käia.
Röga ise tuleb nagu sügavalt ja sügavalt hingates on kuulda nö "krõbinat".
Vahel ka natuke valus kui hingata ja olla teatud asendis samas võivad need olla närvipõletikust.

Arst vastas:

Hille Lill

dr Hille Lill

Pulmonoloog

TÜK Kopsukliinik

Võiksite pöörduda ka Tartus kopsuarsti vastuvõtule. Veidi paneb mind muretsema teie röga värvuse kirjeldus, mida tähendab `` mustad tükid``. Ega see pole äkki verekiud? Enne KT uuringut võiks uurida justnimelt röga.Olen nõus teid aitama, kui naasen tööle juuli keskelt. Helistage ja lepime aja kokku.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kopsuhaigused

tuberkuloos?

tere!

sooviksin teada, kas pigistus rinnus, pidev röga kurgus, raske hingata, kuiv köha, vahel 37-2 palavik, v6ivad olla tuberkuloosi nähud?

kas vereproov peaks näitama selle haiguse ...

Hille Lill

Vastas dr Hille Lill

Kopsutuberkuloosi diagnoositakse röntgenpildi järgi ja tuberkuloositekitajate leidmisel rögas. Kuna kaebused on mittespetsiifilised ja verepilt samuti, siis nende järgi tuberkuloosi diagnoosida ei saa. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi