Süvaveeni tromboos 23.01.13 / Kopsuhaigused

Külastaja küsib:

Tere, Olen 32 a. naisterahvas, pikka aega kimbutab mind jalavalu, eriti põlveõndlas, samuti "surevad" jalad kergesti. On ka pindmisi veenilaiendeid. Turseid ei ole. On tehtud vereanalüüs(u.kaks kuud tagasi), määrati ära D-Di, mis oli 0,60. See on normist üle. Kas peaksin muretsema. Viimasel ajal ajab ka kergesti hingeldama, juba kergel pingutusel. Kas on oht trombile? Ootan tagasisidet.

Arst vastas:

Hille Lill

dr Hille Lill

Pulmonoloog

TÜK Kopsukliinik

Ainult D-dimeeride järgi trombembooliat ei saa diagnoosida ja D-dimeeride pärast muretsema ei pea. Küll aga jalavalu tõttu võiksite eelkõige pöörduda veresoontekirurgi vastuvõtule, kes teeb selgeks teie jalaveenide seisukorra. Hingelduse tõttu soovitan pöörduda kopsuarsti vastuvõtule.Teie vanuses noor naine ei tohiks kergel pingutusel hingeldama hakata. Kui esineb süvaveeni tromboos, siis see on üks riskiteguritest kopsude trombemoolia tekkeks, sest enam kui 90% trombidest pärinevad alajäsemete süvaveenidest.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kopsuhaigused

kopsu tromboos

Tere

Kas ohtu on võimalik märgata juba varem, kas näen näiteks veenilaiendeid enne jalgadel? Kui suur on seos kroonilise bronhiidiga, samas veel ülekaalulisena.

Lisaks veel plaanis ...

Hille Lill

Vastas dr Hille Lill

Küsimus on natuke arusaamatu. Saan aru, et Teid huvitavad kopsuarteri trombemboolia riskitegurid. Omandatud tähtsamad riskifaktorid oleksid: kirurgiline ja mittekirurgiline trauma, liikumatus mitmesugustel ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi