mycoplasma pneumonia 27.10.08 / Kopsuhaigused

Külastaja küsib:

Tere,
Olen üldiselt terve inimene, 33.a. naine, allergiaid, raskeid haigusi pole olnud. Külmetuse puhul on ikka aidanud coldrex, tee ja mesi või siis olen mõnel korral angiini põdedes võtnud antibiootikume. Seekord olen aga tõsiselt mures. Nimelt ca 2 kuud tagasi juba hakkasin ennast tundma kuidagi halvasti. Nõrkus, iiveldus, nn külm higi, nohu, punane kurk, hiljem kuiv köha, kerge peavalu, tihe aevastamine. Osad sümptomid on taandunud, nt köha ja valus kurk. Kuid see 2 kuud on mul olnud palavik 37,2-37,4 kraadi.
Esimesel perearstivisiidil tehti vere automaatanalüüs (näpu otsast), mis näitas tõesti kerget põletikku. Arst kirjutas kohe välja "Augmentini" 10 päeva (2 tbl. päevas). Paraku,mitte miski ei muutunud. Isegi soovitati kontrollida tarkusehammaste olukorda. Et äkki sellepärast on palavik.
Läksin LOR kliinikusse, kus tehti uus vereanalüüs seekord veenist. LOR arst kirjutas välja"Klacidi". Nädal aega hiljem helistades, sain teada vereanalüüsi vastuse, mis näitas kõrgel määral "mycoplasma pneumoniat" (320). Arst soovitas jätkata "Klacidi" võtmist. Kokku tuli seda 2 kuuri 1 tbl. 1 kord päevas. (kokku 14 päeva 1 tbl päevas)
Kui ma siiani olin kindel olnud antibiootikumide imettegevas ja kiires mõjus, siis seekord pidin pettuma. Minu enesetunne ei muutunud isegi mitte natuke paremaks.
Eelmine kolmap. võtsin 34. antibiootikumi tableti, kuid sümptomid pole siiani kadunud. Palavik täna 37,4. Käisin muidugi ka uuesti perearsti juures ja sain teada, et see mycoplasma bakter on üks paha bakter, mis jääbki verre, aga konkreetset abi mulle enam ei pakutud.
Mainin veel ära, et kopsuröntgen oli mul ok, põskkoopa röntgen oli ok. Ja arst kuuldetoruga ei kuulnud ka midagi ärevakstegevat.
Küsin Teie käest, mis siis nüüd edasi? Mida ma saaksin veel uurida ? Loomulikult ma lepin olukorraga, et see bakter ongi mul nüüd veres (nagu herpes), aga kas ma pean leppima sellega, et ma ei tunne end tervena mingi määramata aja, ja see palavik jääb püsima?

Lootust kaotamas
K

Arst vastas:

Hille Lill

dr Hille Lill

Pulmonoloog

TÜK Kopsukliinik

Veres määrati teil bakterivastased antikehad, seega pole teil bakterit veres. Antikehade tiiter võib jääda kõrgemaks mõneks ajaks, samas on aga diagnoosimine antikehade tiitri tõusu järgi ebatäpne ja mittekorrektne. Teie haigus algas tavapärase külmetushaiguse kliinilise pildiga (e. viirusinfektsiooniga). Antikehade tiitri määramise alusel pole võimalik õelda, millal võis mükoplasma olla osaline haiguse tekitamises, niivõrd ebatäpne on see uuring diagnostikas. See palavik ja kehv enesetunne ei jää püsima, mõnikord võib paranemine võtta lihtsalt veidi kauem aega. Kui mingeid sümptome ühegi organi poolt ei ole, vereproovid ja röntgen korras, siis ei maksa sellisele väikesele temperatuuritõusule mingit tähelepanu pöörata.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kopsuhaigused

Klamüdia pneumonia

Paar aastat tagasi avastati mul see pisik, sain ravi ja asi möödus mõneks kuuks, peale seda olen igal talvel väikeses palavikus 37, 2.Enesetunne on kogu aeg kehv, nõrkus, külm jne.Mida on võimalik teha ...

Hille Lill

Vastas dr Hille Lill

Kui esineb pikemat aega subfebriilne palavik, siis tuleks arsti poole pöörduda, esialgu perearsti juurde, kes vajadusel suunab eriarsti juurde. Teie poolt antud info põhjal ei julgeks mingit haigust oletama ...

Loe edasi

mycoplasma pneumoniae

tere,
arst diagnoosis sellise haiguse. millest see tuleb ja kas see levib piisknakkusena?

Hille Lill

Vastas dr Hille Lill

Mycoplasma pneumoniae on bakter, mis kuulub nn.atüüpiliste haigustekitajate hulka. Ta võib põhjustada erinevaid respiratoorseid haigusi alates ägedast ülemiste hingamisteede põletikust kuni kopsupõletikuni ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi