raske hingata 08.09.03 / Kopsuhaigused

Külastaja küsib:

Tere doktor.
Ma olen 23 aastane naisterahvas. Nimelt on mul üks mure. Kahjuks ma ei tea kas ma olen selle küsimusega öigesti teie juures.
Viimase aasta jooksul on mind tabanud sellised hood: ei saa löpuni sisse hingata kuna rinnus "torgib". Saan vaid korraks lühikeselt hingata ja siis hingan kohe völja. Völjahingates valu ei ole. Kummaline on see et need hood tabavad mind nüüd ööseti. Siis ärkan selle peale, et enam hingata ei saa. Lamades on asi hullem pean istuma vöi köndima. Need hood tekivad ebaregulaarselt- vahest kord kuus vahest möni pöev järjestikku. Nüüd viimased korrad on lausa nii hull olnud et kogu ülakeha on valulik, mitte ühes kindlas kohas torge.
Olen mittesuitsetaja.
Ette tänades

Arst vastas:

Hille Lill

dr Hille Lill

Pulmonoloog

TÜK Kopsukliinik

Peaksite arsti poole pöörduma, et teha vajalikud uuringud. Õised õhupuudushood on eelkõige viide astmale, rohkemat ei julgeks oletada. Teie kaebusi on vaja täpsustada.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kopsuhaigused

Hingamine raskendatud

Tere

Nimelt üle 3 nädala on mul söömise ajal ja peale söömist nii umbes tund aega sisse hingata raske, nagu õhku jääks väheks ja ei saa lõpuni sisse hingata.

Hille Lill

Vastas dr Hille Lill

Kopsuhaiguse esinemist selle kirjelduse järgi esialgu küll ei kahtlusta. Aga kui kaebused püsivalt kestavad/ intensiivistuvad, siis tuleb arsti poole pöörduda. Soovitan esialgu minna perearsti juurde, ...

Loe edasi

tuberkuloos?

tere!

sooviksin teada, kas pigistus rinnus, pidev röga kurgus, raske hingata, kuiv köha, vahel 37-2 palavik, v6ivad olla tuberkuloosi nähud?

kas vereproov peaks näitama selle haiguse ...

Hille Lill

Vastas dr Hille Lill

Kopsutuberkuloosi diagnoositakse röntgenpildi järgi ja tuberkuloositekitajate leidmisel rögas. Kuna kaebused on mittespetsiifilised ja verepilt samuti, siis nende järgi tuberkuloosi diagnoosida ei saa. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi