Parem käsi ei lähe sirgeks 23.10.18 / Füsioteraapia

Külastaja küsib:

.Alguses arvasin,et magasin käe ära. Nüüdseks on olukord kestnud juba nädala-kätt sirgeks ei saa,valus on ,nagu oleks käe sees olevad “juhtmed” liiga lühikesed.Kui kätt kõveralt/koos hoian on hästi,ringutada ei saa,sirge käega haarata ei saa.Vitamiinipuudus?Palun nõu.

Arst vastas:

Priit Ailt

Priit Ailt

Füsioteraapia

Tere,

Arusaamatuks jääb, millisest liigesest jutt on, kas küünarliiges ei lähe enam sirgeks ja kus piirkonnas valu täpsemalt on, kui proovite kätt sirgeks panna? Soovitan liigest siiski läbi kerge valu venitada ja proovida see taaskord liikuma saada. Pinges olevaid lihaseid võite enne venitamist soojaks määrida.

Tervitades,
Priit Ailt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Füsioteraapia

Sõrme liikuvus peale traumat

Tere!

Sain korvpalliplatsil palli haaramisel trauma, mille tagajärjel diagnoositi EMO-s parema käe väikese sõrme lüli nihestus (käelabast esimese ja teise lüli vahel). Samuti ka "väike murd", ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Kuna käsi oli lahases suhteliselt pikka aega (6 nädalat), siis on hetkel esinev liigesliikuvuse piiratus (kontraktuur) täiesti normaalne nähtus. Ideeliselt võib kinni jäänud liigest ...

Loe edasi

käsi liikumatu

Tere!
Tekkis selline mure, et lapsel ole käsi kipsis.Nüüd võeti kips ära ja lapsel ei lähe käsi sirgeks ja sõrmi ei saa kokku panna.Arst ütles, et oli täielik närvide kahjustus.Kas aja jooksul need ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Ei tea mis arst mõtles täielik närvide kahjustus:kas närvide juhtivus puudub täielikult?TKui ei,tuleks üles otsida ravivõimlemisarst.

Paranemist soovides,dr.Kaidu Meitern

Loe edasi

Kinnine liiges.

Tere.



Kas artroskoopilise operatsiooniga on võimalik taastada ka kinni jäänud liigest.

Paar aastat tagasi oli mul küünarliigeses mingi põletik, seda eriti ei ravitud ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Jah,selline anamnees on ka üheks näidustuseks artroskoopilisele küünarliigese operatsioonile.Lisaks peaks uurima ka kliiniliselt ja nägema rö-pilti.Kas liikuvuse amplituud täielikult ...

Loe edasi

küünarvarreluu murd

18. märtsil murdsin Rootsis suusatades küünarvarreluu. Diagnoos: interarticular fracture of distal humerus left side. 20. märtsil toimus seal ka operatioon (open reduction with osteotomi of the olecranon ...

Vastas dr Aalo Eller

Plaadid ja kruvid võetakse kindlasti välja,kuid kindasti mitte veel praegu.Luu

peab saavutama piisava tugevuse.Reeglina ei toimu see enne 1 aastat.Harju-

tama peab hoolega edasi,see ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi