Õlavarreluu proksimaalse ülaotsa murd 10.10.18 / Füsioteraapia

Külastaja küsib:

Tere. Kukkusin õla peale tehti röntgen ja avastati vähese nihkega õlavarreluu ülaotsa murd. Hoian ortoosi ja käsi paraneb...opi le ei saadetud kohe..öeldi ehk hiljem..kas tingimata on vaja teha op või kasvab see ise ilusti kokku?

Arst vastas:

Priit Ailt

Priit Ailt

Füsioteraapia

Tere,

See on küsimus pigem ortopeedile/ traumatoloogile. Juhul kui 1-2 nädala jooksul hakkab luu ise õieti kokku kasvama, siis pole reeglina OPi vaja. See määratakse korduspildiga. Kui seal ei ole asjad päris täpselt ikka koos, siis on OP vajalik.

Tervitades,
Priit Ailt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Füsioteraapia

õlavarreluu trauma

Tere! olen 30.a naine ja mul oli 31.05.03. õlavarreluu killunenud murd. nüüdseks on tehtud kaks op-i, plaadid eemaldatud, lahti murtud liiteid ja ravivõimlemine jätkub. aga õlaliiges on piiratud liikuvusega. ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

See trauma paranemine võtab pikka aega,teie kõige tähtsam ravi praegu on :ravivõimlemine hea spetsialisti juures.

Paranemist,soovides dr.Kaidu meitern

Loe edasi

valus käsi

Tere.
Olen 58 aastane naine, viimasel ajal on mureks küünarnuki ja õla vaheline õlavarreluu. See küll ei valuta, kuid midagi tõstes, kätt liigutades on valus. Tehtud on kaelapiirkonna röntgen, kus ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

suure tõenäosusega on Teie probleem õla liigeskapslis,mille puhul kiirgub valu õlavarde.Peaksite pöörduma ortopeedi poole.
Paranemist soovides,dr.kaidu meitern

Loe edasi

Luumurd

Kaks aastat tagasi oli õlavarreluu murd.Asetati plaat,kui kaua võib plaat olla?Kas peab selle eemaldama?

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!
Plaat võib olla elu löpuni,kui soovite saab seda ka eemaldada.

Dr.Kaidu Meitern

Loe edasi

Õlaliiges

Tere doktor! Olen 17-aastane tüdruk ja tegelen aktiivselt orienteerumise ja suusatamisega. Umbes viis aastat tagasi kukkusin tõsiselt vasaku õla peale, nädal aega valutas, siis läks üle ja andis ainult ...

Vastas dr Aalo Eller

Liigese ebaloomulik llikuvus ei ole ohutu,liigeskõhred saavad sel moel vigastatud ning siis tulevad ka valud.Liigese stabiliseerimiseks on operatiivsed meetodid kasutusel juba ammu ka Eestis.Operatsiooni ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: