Taastusravi 04.10.18 / Füsioteraapia

Külastaja küsib:

Tere,
soovin teada millist taastusravi viisi on mul võimalik rakendada kodustes tingimustes.
Ravi kulg järgmine:Patsiendil oli parema käe 3. sõrme kesklüli proksimaalse otsa liigesesisene murd väikese fragmendina. Traumast möödas 6 nädalat. Sõrm turses. Sõrme passiivne liikuvus on positiivse tendentsiga, aktiivne liikuvus vajab abistamist. Alustab taastusraviga. Soovitav taastusravi

Arst vastas:

Priit Ailt

Priit Ailt

Füsioteraapia

Tere,

Kuue nädalase lahase järgselt on normaalne, et liiges on kergelt turses ja liigub halvasti. Esialgu tuleks turse alandamiseks kasutada külmaravi, jääkuubikuga masseerimist vms. Külma ravi järgselt teha passiivseid venitusi kinni jäänud liigestele. Esialgu tuleks taastada passiivne liikuvus, enamasti taastub see kiiresti. Seejärel tuleb sõrmele anda koormust, jõuharjutused kummipaelaga, savi/ plastiliini voolimine/ pigistamine, pehme palli või svammi pigistamine jne. Ühesõnaga igasugused tegevused/ liigutused, kus sõrmele langeb koormus, nii painutused kui ka sirutused.

Võimalik, et alguses, esimesel nädalal, jääb liiges aktiivsest koormusest valulikuks aga see möödub, kui lihaskond saab tugevamaks.

Loodan, et oli abi.

Tervitades,
Priit Ailt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Füsioteraapia

hüppeliigese bimalleolaarmurd

Murdsin jala kahest kohast.Opereeriti.Peenemale sääreluule paigaldati plaat ja kinnitati 8 kruviga ja teisel pool on päksi murd(seefikseeriti kanüleeritud kruviga). Tahaks teada, kui kaua võib see metall ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

See metall võib seal olla ka elu lõpuni,ära võtta võib,kui luu on kinni kasvanud.

Dr.K.Meitern

Loe edasi

hüppeliiges

Tere. Olen 40 aastane naine. Mul oli 2 nädalat tagasi hüppeliigese operatsioon, eemaldati luuline moodustis . Samasugune operatsioon oli mul ka 3 aastat tagasi. Sooviksin teada ,milline taastusravi oleks ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere1

Taastusraviga tuleks alustada,kui turse on alanenud.Paremad nõu harjutuste osas annavad füsioterapeudid.

Dr.K.Meitern

Loe edasi

limapauna põletik

tere.Tahaksin küsida: mida teha kui 8 kuud tagasi väänasin poest tulles oma jala ja selgub et on limapauna põletik,jalg paistes hüppeliigesest,valulik.Tegin taastusravi-ultraheli,magnetravi,määrisin salviga ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Kõigepealt Rö-kas ei ole luu katki,seejärel Ultraheli või magnetuuring-kas ei ole sidemed katki?(seda võib osaliselt kindlaks ortopeed oma kliiniliste testidega)

Dr.K.Meitern

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi