NSE näit veres 29.08.21 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Kevadel võttis arst NSE proovi, mille näit osutus üle normi olevaks. 13.08.2021 paigaldati koronaaruuringu käigus 2 stenti. Kuna enesetunne oli endiselt kehv, siis arst võttis vereproovid ja tuvastas kilpnäärme ületalituse ning nüüd endokrinoloog saatis mu uuringule tuvastamaks kilpnäärme sõlmede aktiivsust. Samas andsin uued vereproovid ning NSE näit oli veelgi tõusnud 22,5. Lugedes internetist, siis saan aru, et tegemist võib olla mingi kasvajaga. 2 aastat tagasi eemaldati minu lapsel pimesoole küljes olnud NET-tuumor. Kõris tunnen justkui õhumulli tunnet ning see tavaliselt algab koos pulsi kiirenemisega hommikuti. Olen oma tervise pärast tõsiselt mures, kelle poole peaksin veel pöörduma? Kas sõlmelise kilpnäärme puhul on võimalik NSE tõus? Kopsupilt on tehtud kevadel ja see oli korras, samuti tehti pilt peast ja see ka korras.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Pöörduda tuleb selle endokrinoloogi poole, kes NSE analüüsi määras. Arst teab, mis kaalutlusel ta seda tegi ja tõlgendab ka tulemust sellest lähtudes. Kilpnäärme ületalitlus või sõlmelisus, samuti koronaartõbi NSE näitu ei tõsta. Samuti pole näit 22,5 mingi suur tõus, mis kindlasti viitaks tuumorile. Samas on Teie lapsel NET-tuumor diagnoositud ja igaks juhuks võiks kaaluda ka Teil vastavate uuringute tegemist.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Suhkrutase veres

Tere!Olen 24 aastat vana, kontrollisin oma suhkrutaset ja see oli 2,7, siis arst ütles, et tuleb veelkord kontrollida, et on nagu madal, läksin jälle kontrollima nädala pärast ja see oli 2,8, siis 18 päeva ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Madal veresuhkur tervel ja heas seisundis inimesel ilma suhkurtõveta on tegelikult haruldane nähtus.
Soovitan teha veelkord veresuhkru analüüs hommikul tühja kõhuga, kuid seekord veeniverest ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: