L türosiin 29.03.21 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Kas L-Türosiini(ing. keeles L-Tyrosine) võib tarvitada raseduse ajal?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Krooniline autoimmuunne türeoidiit ei teki rasedusega. Tegemist on kilpnäärme päriliku kroonililise riskiseisundiga, mida on enamasti võimalik kindlaks teha suguküpsuse saavutamise järgselt (tõuseb vastavate antikehade tiiter). Kui võtate autoimmuunsest türeoidiidist tingitud kilpnäärme alatalitluse tõttu sünteetilist kilpnäärme hormoonpreparaati L-türoksiini, siis peate seda raseduse ilmnemisel kindlasti jätkama. Vajalik oleks ka korduv hormoonanalüüs.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnääre

Probleem kilpnäärmega.
Analüüside vastused
TSH 0.39 FT4 13.47
Tehtud need günekoloogi juures...
Kas võib tegu olla alatalitluse või hoopiski autoimmuunse kilpnäärmega?
Sümptomiteks:

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnäärme talitlus on korras (hormoonanalüüside vastused on normi piires), seega pole kilpnääre Teie probleemide põhjuseks ja L-türoksiini võtta pole vaja. Menstruatsiooni puudumise põhjuseid ...

Loe edasi

TSH

Tere!

Günekoloogi juures hormoonanalüüse andes selgus, et minu TSH näit oli 0,027.
See pidi väga väike olema.
Unustasin esimese ehmatusena küsida, et kas see on nüüd ala- või ületalitus.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Madal TSH viitab kilpnäärme ületalitlusele. Kui Teie saledustablettide koostises oli tõepoolest türosiin (mis on üks aminohapetest), mitte türoksiin (mis on kilpnäärmehormoon), siis ei saanud ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: